• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA Çalışmalarını Korumaya Yönelik Farklı Bir Öneri

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 03,07
Günaydın Arkadaşlar,

Öncelikle kod bilgimin kodun "k" si bile olmadığını belirterek konuya girmek istiyorum. Dün gece aklıma geldi, vba kodlarımızın görünmezliğini ve ulaşılmaz olmasını sağlayabilmek adına hazırladığımız userformlardaki "excele dön" tipindeki nesnelere şifre vererek kullanıcının excele dönüp vba da kodlarımızı görmesini engelleyebilirmiyiz? Yöntemin çalışabilmesi için userform açıkken excel ile çalışılabilme imkanının olmaması gerekiyor.

Inputbox & VBA Şifre : 123

Not : Çalışmada kesinlikle farklı amacı güden bir kod bulunmamaktadır, güvenmeyen denemeyi yapmayabilir.

Saygılarımla...

Düzenleme : Konuyu açtıktan sonra fark ettim ki güven merkezi ayarları dosyadan dosyaya değişmiyormuş :/ Bir defa ayarlamak tüm dosyalarda geçerli oluyormuş :/ Bunu da yeni öğrenmiş oldum :/

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın hasan40. Excel'e Dön'ün nasıl bir işlev ile koruma yapacağını anlayamadım. İyi bir fikir olabilir. Biraz açar mısınız !!

Sn. Serdar Bey,

Yapmaya çalıştığım kullanıcıların excel sayfalarına müdahale etmeden ve vba kodlarını görmeden sadece userformlar üzerinden çalışmalarını sağlamaktı ancak güvenlik ayarlarını "tüm makrolara güven" olarak ayarlamak sadece bu dosyaya özgü değil kullanıcya ait bilgisayar ile alakalı yani ben bu dosyadaki tüm makroları etkinleştirsem de kullanıcının excelinde makrolara güvenilmez ise işe yaramaz.

Excele dön butonuna tıklandığında bir kutu açılıyor ve bizden excele dönmek için gerekli şifreyi soruyor, şifre doğruysa excel sayfalarına dönüp userformu kapatıyor ancak yanlış ise excel sayfalarına dönüş olmuyor. Dediğim gibi eğer güven merkezi ayarlarını dosyalara uygulayan bir yöntem bulunur ise bu yöntem sağlıklı çalışabilir.

Rica ederim, belki uzman arkadaşlara bir ışık olabilir. Doğrusu onlar zaten denemişlerdir, bizimkisi biraz da amerikayı yeniden keşfetmek oldu :)

Geri