• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

VBA Bul ve Değiştir

Merhaba Arkadaşlar
Aşağıdaki vba da Arama Butonuna Basınca Veriler Geliyor Gelen Verilerde Düzenleme Yapıp Kaydetmek İstiyorum Mümkünse Yardımcı Olurmusunuz.

Aşağıda arama butonu yok ? Resim değil , dosya ekleyiniz .

Dosyanızda başka sorunlar da var ..
TC kimliği yazarken her rakamda " 11 hane " uyarısı geliyor. Diğerlerinde de benzer sorunlar olabilir.

Exceli aç tuşu altında "Workbooks.Open ("C:\Users\Burak\Desktop\Excel VBA.xlsm") " kodu gereksiz ve runtimeerror veriyor ..

Sayfa açılışta saklanıyor.. Açmak için uğraşmak gerekiyor. Tuşlara sanırım resim yüklemişsiniz, dolayısı ile kopyalanamıyor , ara sütunlar konmuş ve gizlenmiş vs vs...

Dosyanızda iş ile alakasız ama form-dosya biçimlendiren bu artı işlemleri yardımı oyalamamak adına kapatmanız daha doğru olurdu.

Bunlarla uğraşmak yerine , formunuzu yeniden oluşturmak daha kısa zaman aldı. Eğer bu şekilde kullanmak isterseniz, combo ve textbox düzeltmelerini sizin yapabileceğinizi düşünüyorum. Kodların yerleşimi tamam, sadece userformda ve kodun ona hitap eden kısımlarında düzeltme gerek.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Evet bir kaç can sıkıcı işlem vardı iptal ettim. Siz isterseniz aktif edersiniz. :)

*TC kimlik no formatı kaldırıldı. Boşluksuz olması gerekiyor.
*TC kimlik no her bir karakter girişinde hata veriyordu. Textbox kutusunda çıkışta kontrol eklendi.
* Ara butonu kaldırıldı. TC kimlik no girildiğinde kayıtlarda var ise o kayıt getiriliyor. Yok ise yeni kayıt olarak kabul ediliyor.
* Kaydet e bastığınızda var olan kayıt değiştirildi ise Eski kayıt güncellendi diyor. Yeni kayıt ise Yeni kayıt eklendi diyor.

Kontro ediniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
asri bey Çok Teşekkür Ederim Yardımlarınız İçin Son Yapılan Güncellemeden Sonra Çok Güzel Çalışıyor.

cems bey sizinde yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Geri