• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

vb 6.0'da hazırlanmış program ile excel yönetimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan takoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Türkçe
selam herkese.onca emek verilerek,yardımlaşarak hazırlanan bunca yararlı dosyaları sağlamlaştırmak gerekiyor.demek istediğim şu;exceldeki bir tabloyu,v.b... bir programı excelin kendi bünyesindeki excel vba ile değilde,mesela vb 6.0 kullanarak oluşturacağımız exe uzantılı bir programla yönetme şeklinde bir şey mümkün mü? yani bunca emekle hazırlanan bu kodlar,formlar,vs... sağlam bir hale gelsin değil mi? artık "hata raporu gönder,yok gönderme,bilgisayar donmaları,yok şöyle oldu böyle oldu,yok makro virüsü bulaştı,yok exceli gizle formu göster.."eminim exe halinde çalışan programlarda böyle bir şey yoktur değil mi arkadaşlar.şu "hata raporu gönder,yok gönderme"bu ne yaa! dediğim gibi,tekrar ediyorum; diyelim vb 6.0 veyahut visual studio,delphi...bunların herhangi birini kullanarak olusturduğumuz exe uzantılı dosyalarla -excel'iaçmadan- excel'e hükmedebilir miyiz arkadaşlar.mesela içinde formüller bulunan bir sürü tablolar,sayfalarla işlem yapabilir miyiz? bence çok önemli bir durum değil mi?

excelin harici bir exe uygulaması ile yönetimi

selam herkese.onca emek verilerek,yardımlaşarak hazırlanan bunca yararlı dosyaları sağlamlaştırmak gerekiyor.demek istediğim şu;exceldeki bir tabloyu,v.b... bir programı excelin kendi bünyesindeki excel vba ile değilde,mesela vb 6.0 kullanarak oluşturacağımız exe uzantılı bir programla yönetme şeklinde bir şey mümkün mü? yani bunca emekle hazırlanan bu kodlar,formlar,vs... sağlam bir hale gelsin değil mi? artık "hata raporu gönder,yok gönderme,bilgisayar donmaları,yok şöyle oldu böyle oldu,yok makro virüsü bulaştı,yok exceli gizle formu göster.."eminim exe halinde çalışan programlarda böyle bir şey yoktur değil mi arkadaşlar.şu "hata raporu gönder,yok gönderme"bu ne yaa! dediğim gibi,tekrar ediyorum; diyelim vb 6.0 veyahut visual studio,delphi...bunların herhangi birini kullanarak olusturduğumuz exe uzantılı dosyalarla -excel'iaçmadan- excel'e hükmedebilir miyiz arkadaşlar.mesela içinde formüller bulunan bir sürü tablolar,sayfalarla işlem yapabilir miyiz? bence çok önemli bir durum değil mi?

arkadaşlar bu söylediklerimle ilgili bilgisi veyahut herhangi bir fikri olan yok mu?

Eğer, .exe bir proje yapacaksanız Excel'e ne gerek var ki :)

Bu dilin adı, Visual Basic For Applications ... Yani adında da anlaşılacağı gibi sadece Microsoft Uygulamaları (Excel, Word, Access, PowerPoint, Outlook vs) için geliştirilmiş bir dil ... ve doğal olarak bunların içinde çalışması için programlanmış ...

VBA, Office uygulamalarına hapsolmuş bir dildir ve bunu böyle kabul etmek gerekir. Herhangi bir .exe (kendi kendine çalışabilir) bir program olarak değerlendiremezsiniz.

VB6 ile Excel'in yapabildiklerinden çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Excel'e başvuru yapan uygulamalar da yapabilirsiniz ama bir .exe programın başka bir programa (MS Excel'e) bağımlı olması, hazmedilemez.

Siz Excel nesne modelini kullanan bir VB6 projesi geliştirdiniz ve bunu derlediniz. Peki, Office yüklü olmayan bir makine de bunu nasıl çalıştıracaksınız ? veyahut tersten bakarsanız, makinada Office yüklüyse neden VB6 ile program geliştiresiniz ki ?

sağlam bir hale gelsin değil mi? artık "hata raporu gönder,yok gönderme,bilgisayar donmaları,yok şöyle oldu böyle oldu,yok makro virüsü bulaştı,yok exceli gizle formu göster.."eminim exe halinde çalışan programlarda böyle bir şey yoktur değil mi arkadaşlar.

Eğer, bu hataları VBA'da geliştirdiğiniz projede alıyorsanız; emin olun VB6 ile hazırlayacağınız aynı projede de mutlaka ve mutlaka alırsınız. Bunun, kullanılan dille bir alakası yoktur. Hata yönetimi ve kod yazma mantığı ile alakalıdır.

Makro Virüsü dediğiniz şey, bizatihi makronun kendisidir. Makroya bulaşan başkaca küçük programcıklar değil ...

Çoğu Excel kullanıcısının yanılgıya düştüğü şey, Excel application'ını gizlediğinizde (visible=false) görünen yapının, sanki derlenmiş bir programa benzemesidir.

Excel'i açmadan Excel'e hükmeden bir program bana kalırsa, Fantaziden ibaretttir. Gerek var mıdır ? Bence yoktur.

Excel, Excel'dir. Daha fazlasını beklemek gerekmez. Bu haliyle son derece kullanışlı ve amaca yönelik olarak tasarlanmıştır.

arkadaşım öncelikle bu konuya alaka gösterdiğin için çok çok teşekkür ederim.kendimden şimdi emin oldum,eyvallah. demek şu bahsettiğim hataların olması kod yazma mantığı ile ilgili.yani biz bir kod yazarken işlemciye çok yüklenebilecek şekilde bir tarzda yazabiliyoruz farkında olmadan.bir de hata yönetimi demişsiniz o ne oluyor?
peki kod yazarken işlemciye yüklenmeme açısından ne gibi noktalara önem vermeliyiz?bizimle paylaşırsanız çok seviniriz

Visual Basic'te MS Exceli kullanmak

Hey takoo senin fikrini destekliyor ve uzun zamandır öyle bir örnek varmı diye internette fıldır fıldır aranıyorum

Merhaba,

bende excelde başlayıp takoo ile aynı konularda muzdarip olup önce vb 6.0 ve arkasından vb.nete geçtim. VBasicde exe şeklinde projeler yaratmak Excel VBa ya göre hem çok daha güvenli,hemde pratik. Fakat özellikle excel tablolama gibi işlemler için proje yapılacaksa bildiğimiz exceldeki kodlama veya formulleme gibi esnek olmayan,sınırlı bir durum ortaya çıkmaktadır. Excelde yapılan dosyalar gibi esnek,kullanışlı exeler yaratmak hayli zahmetli ve bir o kadarda sıkıcıdır. Yinede ben öyle derinlemesine,çok fonksiyonlu şeyler yapmıyorum veya yapmayacağım derseniz, sadece klasik tablolama ve kayıt tutma yapacağım derseniz olabilir.Yoksa biraz kasıyor açıkçası.

Geri