• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Validate ile oluşturulmuş listede AutoComplete nasıl yapılır?

Excel Vers. ve Dili
2010 INGILIZCE
Ekteki örnek dosyada

• B ve D sütunlarında Validate ile oluşturulmuş bir personel listesi var
  • B ve D sütunlarında boş bir hücreye tıklandığında liste ortaya çıkıyor
  • Bu liste çok uzun bir liste olabilir. Bu yüzden liste içinde kaydırma yaparak personel seçimi yapmak pratik değil
  • Bu nedenle hücreye tıklanıp, bir yada birkaç harf girerek, sadece o harf ile başlayan isimleri filtre ederek aramayı ve seçimi kolaylaştırmak için ne yapılabilir
  • İnternette araştırdığım kadarıyla buna AutoComplete yani otomatik tamamlama özelliği adı veriliyor. Ancak nasıl yapıldığına dair bilgiler karışık.
  • AutoComplete özelliğinin ComboBox'lar ile yapılabildiğine dair örnekler var. Ancak Validate ile oluşturulan listede nasıl yapılacağı ile ilgili bilgi bulamadım.

Yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkürler
    TURKPLUS

Ekli dosyalar

Merhaba

Veri doğrulama liste kaynağına yazarak deneyiniz.
Kod:
=DOLAYLI("'PERSONEL LİSTESİ'!A"&KAÇINCI(B2&"*";PERSONELADI;0)+1&":A"&EĞERSAY(PERSONELADI;B2&"*")+KAÇINCI(B2&"*";PERSONELADI;0))

Not: Personel listesi alfabetik sıralı olmalıdır.

İlginiz için teşekkür ederim ancak burada paylaştığım ekli dosyada veri doğrulama kaynağına bu kodu yazdığımda (personel listesi alfabetik sıralı) bir hata mesajı çıkıyor: " A named range you specified can not be found". Çalışmadı yani... Nereden kaynaklandığını anlayamadım...

=DOLAYLI("'PERSONEL LİSTESİ'!A"&KAÇINCI(B2&"*";PERSONELADI;0)+1&":A"&EĞERSAY(PERSONELADI;B2&"*")+KAÇINCI(B2&"*";PERSONELADI;0))

İlginiz için teşekkür ederim ancak burada paylaştığım ekli dosyada veri doğrulama kaynağına bu kodu yazdığımda (personel listesi alfabetik sıralı) bir hata mesajı çıkıyor: " A named range you specified can not be found". Çalışmadı yani... Nereden kaynaklandığını anlayamadım...

Merhaba
1- Hata uyarısı mesajını kapatın.
2- İngilizce hata mesajı aldığınıza göre ofis sürümünüz İngilizce.
Türkçe yazılmış formül İngilizce sürümlerde çalışmaz.

Üyelik bilgilerinizde excel versiyon ve dili kısmını doldurmazsanız nerden bileceğiz?!

1-Hata mesajını kapattım
2-Evet İngilizce
3-Doğrudur çalışmayabilir...
4-Evet bilemezdiniz...versiyonu yazmışım, dili yazmamışım, tıpkı sizin gibi... ben düzelttim...
5-Çözüme katkınız için teşekkür ederim.

1-Hata mesajını kapattım
2-Evet İngilizce
3-Doğrudur çalışmayabilir...
4-Evet bilemezdiniz...versiyonu yazmışım, dili yazmamışım, tıpkı sizin gibi... ben düzelttim...
5-Çözüme katkınız için teşekkür ederim.

Merhaba

Benim, ofisin hangi dilde olduğunu yazmama gerek yok.
Yazılan formül benim makinede çalışmıyor diye şikayet edersem o zaman haklı olurdunuz!..

Haklısınız... kolaylıklar dilerim.

Geri