• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vadesine 7 Günden Az Kalanları Listele

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SworP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Selamın Aleyküm.

Bütün verileri gördüğüm genel bir excel kitabım var.Bunun haricinde yapacağımız ödemeleri hangi firmaya hangi tarihte ve ne kadar tutarda yapılacağını yazdığım bir başka excel kitabı var.

Ödemeleri yazdığım dosyanın(ekte) B3:B103 aralığı vadeleri C3:C103 aralığı tutarı D3: D103 aralığı da hangi firma olduğunu belirtir.Vadesi 7 günden az kalmış olan ödemeleri genel özetteki bir çalışma sayfasında örneğin A5 hücresinde vadesini B5 hücresinde tutarını C5 hücresinde hangi firmaya verildiğini listelemek istiyorum.Vadesi 7 günden az kalmış olan başka ödemelerde varsa onları da bir alt satırlara yazmasını istiyorum

Ödemeleri yazdığım dosya :

http://www.dosya.tc/server29/jCtbIo/...AK_B_.xls.html

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Düşeyara ve koşullu biçimlendirme ile çözülür sanırsam ama diğer dosya nerede

Son düzenleme:
Bende DÜŞEYARA VE EĞER formülleri ile çözebileceğimi düşündüm birşeyler denedim ama malesef beceremedim.

Tam olarak istediğim bir kitapta veriler olacak ve diğer bir kitapta H25 hücresinde vadesi I25 hücresinde tutarı J25 hücresinde hangi firmaya yapılacağı yazılsın istiyorum.Örneğin 5 adet ödeme varsa alt satırlara da onu yazsın istiyorum.

Eklediğim dosya verinin bulunduğu dosya diğer dosyayı ekleme gereği duymadım.

Son düzenleme:
Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Örnek dosya göremediğim için birşey diyemiyorum fakat, şu mantığı kullanabilirsiniz

A1 hücresinde ödeme tarihinin olduğunu varsayalım;

=A1-BUGÜN() 'Aradaki gün farkını sayı biçimine dönüştürün

Çıkan sonuçları koşullu biçimlendirme ile renklendirin.

Önceki dosyada bi sorun varmış galiba tekrar bakarmısınız

İlginize teşekkür ediyorum.Lakin o listede günü geçmiş ödemelerde olacak.Ben kendime bir nevi uyarı sistemi geliştirmek istiyorum.Sadece yaklaşan ödemeleri görebileceğim.

Sayın mueren dosyayı istediğiniz şekilde uyarlamış bence

Örnek olarak günü geçmiş bir tarih verin deneyin .)

Örnek dosya göremediğim için birşey diyemiyorum fakat, şu mantığı kullanabilirsiniz

A1 hücresinde ödeme tarihinin olduğunu varsayalım;

=A1-BUGÜN() 'Aradaki gün farkını sayı biçimine dönüştürün

Çıkan sonuçları koşullu biçimlendirme ile renklendirin.

Aklıma geldi fakat istediğim tam olarak yukardada belirttiğim gibi özet excel kitabımda sürekli güncellenecek şekilde sadece 7 günden az kalmış ödemeleri görmek.

Bununla ilgili de lider22 adlı dostumuz sayesinde bir yerlere getirdim.Aynı kitapta farklı bir sayfada şu anda listeyebiliyorum.

http://www.dosya.tc/server30/oJTGfD/ODEMETAKIP.rar.html

Ancak ben bunu özet sayfamda görmek istiyorum.Ve özet sayfamı her açtığımda otomatik olarak güncellenmesini istiyorum.Özet sayfamıda ekledim.Yardımlarınızı bekliyorum.

Geri