• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

vadesi geçen alacak (Bu sefer olacak sanırım)

Excel Vers. ve Dili
2015 türkçe
Merhaba
Arkdaşlar 4 gün önce benzeri bir konu açmıştım eğer forum kirliliğne sebep olursam özür dilerim. İlk istediğim tablo bayağı karışıktı bu sefer farklı bir yol denedim samırım çok daha kolay olacak. Benim istediğim ekteki tabloda rapor sayfası kısmına firmanın verilen ve alınan toplamları gelecek buradan bakiye oluşur zaten. Vadesi geçen için vadesi bugünden eski olan verileni toplayıp alınandan düşecek. umarım derdimi anlatabilmişimdir. Yalnız alınan ve verilen sayfasının düzeni aynı kalmalı çünkü program o formatta rapor veriyor ben yeni raporu çekip yapıştırınca rapor sayfasına otomatik veri aksın istiyorum.
Saygılarımla

Son düzenleme:
Merhabalar
Anlamak için soruyorum; Rapor sayfasındaki Borç ve alacak sütunundaki rakamları nasıl elde ettiniz. Ben toplayınca farklı bir rakam çıkıyor.

Kusura bakmayınız ilk başta 2011 den bu tarafını almıştım o sebeple yanlış çıktı.Tabloyu düzelttim şimdi saygılarımla

Merhabalar
Dosyanız ektedir. 2 adet raporlama sayfası var. İstediğinizi kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Üstadım yardımın için çok teşekkürler ancak vadesi geçen kısmı boş çıkıyor. Bunu bulmak için verilenler sayfasında A firmasının vade sütununda bugünden eski olanlara karşılık gelen P sütunundaki miktarları toplayıp alacak tan düşmesi yeterli olacaktır sanırım. Buna da bir yardımcı olabilirseniz müteşekkir olurum.

Son düzenleme:
Merhaba.
Alınan ve verilen sayfalarında ki isimler tamamen aynı yazılmış olmalıdır..
Rapor sayfasına bir buton ekleyip kodları deneyin.

Kod:
 Private Sub CommandButton1_Click()
Dim s1, s2 As Worksheet, x As Integer
[a2:e65000] = Clear
Set s1 = Sheets("VERİLEN")
Set s2 = Sheets("ALINAN")
s1.Range("a5:z65000").Sort Key1:=s1.Range("a5")
s2.Range("a5:z65000").Sort Key1:=s2.Range("a5")
For c = 5 To Sheets("VERİLEN").Cells(65000, 1).End(xlUp).Row
If s1.Cells(c + 1, 1) <> s1.Cells(c, 1) Then
u = 1
Else
u = 0
End If
If WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("a5:a" & c), s1.Cells(c, 1)) = 1 Then
i = Cells(65000, 1).End(xlUp).Row
Cells(i + 1, 1) = s1.Cells(c, 1)
If CDate(s1.Cells(c, 8)) < Date Then Cells(i + 1, 5) = Cells(i + 1, 5) + s1.Cells(c, 16)
Cells(i + 1, 2) = s1.Cells(c, 16)
Else
If CDate(s1.Cells(c, 8)) < Date Then Cells(i + 1, 5) = Cells(i + 1, 5) + s1.Cells(c, 16)
Cells(i + 1, 2) = s1.Cells(c, 16) + Cells(i + 1, 2)
End If
If WorksheetFunction.CountIf(s2.Range("a5:a65000"), s1.Cells(c, 1)) = 1 Then Cells(i + 1, 3) = s2.Cells(s, 16)
If WorksheetFunction.CountIf(s2.Range("a5:a65000"), s1.Cells(c, 1)) > 1 Then
Set d = s2.Range("a4:a65000").Find(s1.Cells(c, 1), LookIn:=xlValues)
If Not d Is Nothing And s < WorksheetFunction.CountIf(s2.Range("a4:a65000"), s1.Cells(c, 1)) + d.Row - 1 Then
For s = d.Row To WorksheetFunction.CountIf(s2.Range("a4:a65000"), s1.Cells(c, 1)) + d.Row - 1
Cells(i + 1, 3) = s2.Cells(s, 16) + Cells(i + 1, 3)
Next
End If
End If
Cells(i + 1, 4) = Cells(i + 1, 2) - Cells(i + 1, 3)
If u = 1 Then Cells(i + 1, 5) = Cells(i + 1, 3) - Cells(i + 1, 5)
If WorksheetFunction.CountIf(s2.Range("a5:a65000"), s1.Cells(c, 1)) = 1 Then s = s + 1
Next
End Sub

Son düzenleme:
Harika ama ufak bir problem var

Hocam ellerinize sağlık süper bişey ama malesef birkaç tanesi yanlııl çıkıyor mesela o tabloda ALŞAN İLAÇ VETERİNERLİK LTD. ŞTİ. ve ALTIN VETERİNER KLİNİĞİ,ANITKAYA UN YEM GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. bakiyeleri aslında "0" çıkması gerekirken borçlu çıkıyor orada bir ufak sıkıntı var bunu da çözersek 10 numara olacak.

Merhaba.
Yukarıdaki makro değişti inceleyin.

Son düzenleme:
Allah razı olsun

Hocam ellerine sağlık tek kelimeyle mükemmel çalışıyor.
Lütfen PM den biryerden bana adresini ver çam sakızı çoban armağanı hediye yollayacağım sana.
Eline koluna sağlık.
Tekrar teşekkür ederim.

Hocam malesef bir sorun var

Merhabalar
Tablo için harcadığınız emek için çok teşekkür ederim. Tabloya yeni verileri ekleyince malesef bazı yerlerde sapma oluyor sapma olan halini ekledim hocam. Ayrıca bizde 620 tane cari var bunların 3 yıllık hareketleri çok fazla olduğundan tablonun ortaya çıkması yaklaşık 15 dakika sürüyor. Bunun sizinle bir alakası yok tabi. Ben sorunlu tabloyu ekledim ayrıca aklıma bir kolaylık geldi bizim program sadece bize borcu olanları vs bakiyeleri ile birlikte verebiliyor ben şimdi bunu bir sayfaya aktarsam diğer sayfayada verilenleri eklesem bu verilenlerden vadesi bugünden sonra olanları toplayıp bakiyeden düşsek vadesi geçeni buluruz diye düşünüyorum bu şekilde çok daha kolay olur sanırım.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhabalar
Tablo için harcadığınız emek için çok teşekkür ederim. Tabloya yeni verileri ekleyince malesef bazı yerlerde sapma oluyor sapma olan halini ekledim

Önceki dosya kaldırılıp yerine düzeltilen kodları eklendi. Onuda deneyebilirsiniz.

Merhabalar
Ayrıca bizde 620 tane cari var bunların 3 yıllık hareketleri çok fazla olduğundan tablonun ortaya çıkması yaklaşık 15 dakika sürüyor. Bunun sizinle bir alakası yok tabi. Ben sorunlu tabloyu ekledim ayrıca aklıma bir kolaylık geldi bizim program sadece bize borcu olanları vs bakiyeleri ile birlikte verebiliyor ben şimdi bunu bir sayfaya aktarsam diğer sayfayada verilenleri eklesem bu verilenlerden vadesi bugünden sonra olanları toplayıp bakiyeden düşsek vadesi geçeni buluruz diye düşünüyorum bu şekilde çok daha kolay olur sanırım.

İstediğiniz şekle göre dosyanız ekte;
İlk dosyanızda "Alacaktan" "vadesi geçen" lerin düşülmesini istemiştiniz.
Ama "vadesi geçen" lerden "Alacakların" düşülmesi daha mantıklı gibime geldi yok önceki şekilde olsun derseniz; düzeltilir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tek kelimeyle mükemmel.

Üstadım
Allah razı olsun hiç hatasız çalışıyor tablolar. Hiç karşılık beklemeden yaptığınız bu yardım için ne desem yetersiz kalır.
Tekrar ellerinize sağlık. Sağlıacakla kalın.

Hocam diğerini becerip te çalıştıramadım ama sonraki yaptığınız mükemmel çalışıyor.
İnanın ne kadar teşekkür etsem az.
Eğer müsait olursanız ve mümkün olur ise vadesi geçen rakamın ortalama kaç gün olduğunu gösteren bir sütun ekleyebilirmisiniz.
Tabi eğer sizi uğraştırmayacak sa.
Şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.

Hocam diğerini becerip te çalıştıramadım ama sonraki yaptığınız mükemmel çalışıyor.
İnanın ne kadar teşekkür etsem az.
Eğer müsait olursanız ve mümkün olur ise vadesi geçen rakamın ortalama kaç gün olduğunu gösteren bir sütun ekleyebilirmisiniz.
Tabi eğer sizi uğraştırmayacak sa.
Şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.
Yukarıdaki değişen dosyayı inceleyin.

Bir ufak düzeltme rica edebilirmiyim.

Yukarıdaki değişen dosyayı inceleyin.

Hocam merhaba o günden beri tabloyu her gün kullandım ne kadarteşekkür etsem azdır. Ancak bizim gerizekalı programımız kendi kendine iş çevirip rapor sayfasındaki sütunların yerini değiştirmiş. BAkiye kısmındaki formülü düzeltebildim ancak vadesi geçen kısmını düzeltemedim bir türlü sütunların yeri değiştiği için tablo hata veriyor doğal olarak. Manual olarak sütunların yerini değiştiriyorum ancak zaman kaybı oluyor. Mümkünse müsait bir arada bakabilirmisin.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Geri