• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üzerine Tıklanınca Çalışan Listbox

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Aktif sayfa; "A1","B1","C1","D1","E1" hücrelerinin içeriğini listbox yapacak, (Her hücre içeriği ayrı ayrı butonlarla da olabilir)
ve bu listboxda çıkan yukarıdaki hücrelerin içeriği olan 5 satır metninden her hangi birine (ya da butona) tıkladığımda işlem yapacak bir listbox istesem zor bir şey istemiş olmam umarım. :)

Listbox satırına tıklanınca Call komutu ile başka bir sub çalıştıracak şekilde de olabilir. Goto ile de olabilir. İkinci satıra tıklarsam Goto İkinci-satır filan derim. Bilemiyorum nasıl mümkün olur mu olmaz mı. :)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Örnek dosyanızı yüklerseniz,çözümü yapacak arkadaşlarada yardım etmiş olursunuz.:cool:

selam,
Sorunuzu, seçim yapılınca Makro çalıştırılması şeklinde anlıyorum..
Veri Doğrulama ile yapılmış örneği inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
selam,
Sorunuzu, seçim yapılınca Makro çalıştırılması şeklinde anlıyorum..
Veri Doğrulama ile yapılmış örneği inceleyiniz..
kolay gelsin..

Öncelikli olarak yardımınız için teşekkür ederim sakman26.

Sanırım tam anlatmayı başaramadım. :) Pencere olarak açılan Listboxa ihtiyacım var. Farklı sayfalarda da kullanmak istiyorum. Pencere olarak açılınca listbox listeden birini seçip tamama basınca işlem yapacak.

A1 Hücresinin içeriği butonun ismi olacak. O butona tıklanınca da A1 hücresinin içeriğini B1 hücresine kopyalayacak.

Böyle bir şeye de razıyım. :)

Ek eklemeden derdimi anlatırım diye düşündüm, ama haklısınız sanırım. :)
Ek ekledim. :)

Siz eklemezseniz,soruyu yapan kişi o dosyayı oluşturacak.Kodu yazıp deneyecek.Kodlar kafadan yazılmıyor,bazen sorun olabiliyor kodlarda, bunları deneyecek yapan kişi.Siz dosyanızı hazırlarsanız kişi performansını dosya hazırlayarak düşürmez.Yazacağı koda odaklanır.:cool:

Siz eklemezseniz,soruyu yapan kişi o dosyayı oluşturacak.Kodu yazıp deneyecek.Kodlar kafadan yazılmıyor,bazen sorun olabiliyor kodlarda, bunları deneyecek yapan kişi.Siz dosyanızı hazırlarsanız kişi performansını dosya hazırlayarak düşürmez.Yazacağı koda odaklanır.:cool:

Haklısınız. Ben kodları iki dk da yazı yazar gibi yazdığınıza inanıyordum. :) Aslında basit kodları yazarken bile ne kadar zorlandığımı düşününce daha iyi anlaşılıyor.

Verdiğiniz dosya işimi görecek. Çok teşekkür ederim.
Bu haliyle gördükten sonra önemli bir ihtiyaç daha var galiba. Başarılı şekilde çift tıklama görevini yerine getirip hücre içeriğini kopyaladıktan sonra listboxun kapanması. Kullanıcılar defalarca tıklamaya devam edecektir yoksa. Umarım zahmet verecek bir ekleme değildir. Basitse tarif etseniz ben de yapabilirim muhtemelen.
Tekrar teşekkürler. :)

kırmızı satırı ilave ediniz.:cool:
Kod:
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
If ListBox1.ListCount = 0 Then Exit Sub
Sheets("DENEME1").Cells(1, ListBox1.ListIndex + 1).Value = ListBox1.Value
[B][COLOR="Red"]Unload Me[/COLOR][/B]
End Sub

kırmızı satırı ilave ediniz.:cool:
Kod:
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
If ListBox1.ListCount = 0 Then Exit Sub
Sheets("DENEME1").Cells(1, ListBox1.ListIndex + 1).Value = ListBox1.Value
[B][COLOR="Red"]Unload Me[/COLOR][/B]
End Sub

Çok teşekkür ederim. :) İhtiyacım için gayet yeterli oldu. :)

Geri