• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üye aidat takip çalışması hakkında yardım

Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
Üye aidat takip çalışmasında takıldığım yapamadığım yerler konularında yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyalar

AC7 hücresindeki formülde dolar işareti ile sabitleme yapın

=$C$2-AB7 Bu şekilde sonraki hücreler yıllık aidat tutarını görmeye devam eder ve aşağı çektiğinizde hata vermez

Bu sabitlemeyi hata aldığınız heryerde deneyin, hatanın sebebi ilk değişkenin yeni satırda kendi sırasındaki hücreye bakmasından kaynaklı.

Alttaki sorunuz olan ;
bu tabloda otomatik olarak hangi üyenin kısmı işaretlenirse
o üyenin 1yıllık üyelik aidat ücretini c1 HÜCRESİNDEN alarak hesaplama yapması
konusunu ben anlamadım ya da algılayamadım. Adresleyerek ifade ederseniz daha iyi olabilir,
şu hücrede olan şu rakam ile şu hücre işlem yapıp şu hücreye sonucu versin gibi...
Bunun da eğer fonksiyonu ile yapılacağını düşünüyorum

Son düzenleme:
Üye aidat takip çalışmasında takıldığım yapamadığım yerler konularında yardımcı olurmusunuz.

Sabit kalmasını istediğiniz hücreyi kullandığınız formülde $ işareti ile sabitlemek gerekir.
$A$1 ----> formül çekildiği zaman A1 hücresi sabit kalır
$A1 ----> formül çekildiği zaman A sabit kalır satır numarası değişir
A$1 ----> formül çekildiği zaman satır numarası sabit kalır sütun harfi değişir

Bu kurala göre dosyanızdaki formülleri revize ediniz.

http://www.excel.web.tr/f14/i-areti-temelde-ne-i-e-yaryyor-t58567.html

AC7 hücresindeki formülde dolar işareti ile sabitleme yapın

=$C$2-AB7 Bu şekilde sonraki hücreler yıllık aidat tutarını görmeye devam eder ve aşağı çektiğinizde hata vermez

Bu sabitlemeyi hata aldığınız heryerde deneyin, hatanın sebebi ilk değişkenin yeni satırda kendi sırasındaki hücreye bakmasından kaynaklı.

Alttaki sorunuz olan ;
bu tabloda otomatik olarak hangi üyenin kısmı işaretlenirse
o üyenin 1yıllık üyelik aidat ücretini c1 HÜCRESİNDEN alarak hesaplama yapması
konusunu ben anlamadım ya da algılayamadım. Adresleyerek ifade ederseniz daha iyi olabilir,
şu hücrede olan şu rakam ile şu hücre işlem yapıp şu hücreye sonucu versin gibi...
Bunun da eğer fonksiyonu ile yapılacağını düşünüyorum
Cem kardeş,
=$C$2-AB7 bu formülü girince hücrede öyle kalıyor.
1yıllık üyelik aidat ücretini c1 HÜCRESİNDEN alarak hesaplama yapması
konusunda ekteki dosyada açıklama yaptım

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba, Dosyayı kontrol eder misiniz.
Ancak son sorunuzu tam kavrayamadım. Ayrıca aidatlar her yıl aynı mı? Aidatlar arttığı zaman bu tablo işiniz görmez diye düşünüyorum. Bu sebeple dosyanızda ufak oynama yaptım. Tablonunun yanına 2018,2019 .... ilave ettiğiniz zaman 3.satırdaki ilgili hücrelere aidatları güncelleyerek devam edebilirsiniz.
Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Ben gönderirken yeni dosya eklemişsiniz. Siz benim gönderdiğim dosyayı kontrol ederken bir de yeni dosyaya bakayım.

aidatlar her yıl aynı Eline sağlık dosyayı tekrar revize ettim. birbakabilecekmisin.

Ekli dosyalar

Dosya istediğiniz gibi oldu galiba.
Yanlış anlamadan dolayı hata var ise düzeltiriz.
Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Geri