• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Uyarı Ekranı

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
kullanmış olduğum bir Fatura Onay Formu var, bu form üzerinde alış ve satış bilgilerim yazılı, ama benim satış matrahım(Z26) alış matrahımdan(M24) en fazla %10 eksik olabilir, daha fazlasına yasamız izin vermiyor.. ben bunu A23 Hücresine yazılı ve koşullu biçimlendirme olarak yaptım, eğer matrah %10'dan azsa oraya uyarı veriyor.. ama ben bunu ekrana bi açılır pencere uyarısı çıkartarak yapmak istiyorum. mümkün müdür?

Dosya Ek'tedir.

Ekli dosyalar

• HTA.xls
    HTA.xls
    54.5 KB · Görüntüleme: 18
Merhaba Ekli dosyayı kontrol eder misiniz ?

Ekli dosyalar

• HTA.xls
    HTA.xls
    60 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
hocam ellerine sağlık tam istediğim gibi olmuş, ama benim formülümde bazı değişiklikler oldu ve ona göre uyarlayamadım VBA'da sizin yazdığınız kodu.. orayı nasıl düzenlemem gerekir söylebilir misiniz ?

A23'deki yeni kod =EĞER(Z26>EĞER(M25>M24*0,1;M24*0,9;M24-M25);"";"Satış, Alış Fiyatından eksik ya da %10 altında olamaz") böyle..

yada A23 hücresindeki kod eşitse şuna diye bi kod yazabilirseniz daha kullanışlı olabilir sanırım..

Teşekkürler..

Merhaba bu kodu makroya çevirmek yerine şöyle bir şey işinizi görür mü?

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Range("A23").Value <> "" Then
MsgBox "Satış %10'dan az olamaz", vbCritical, "Uyarı"
End If

End Sub

ilginiz için teşekkürler hocam ama bende kurcalayarak şu şekilde bir yöntem bulmuştum :)=

If (Range("A23")) = "Satış, Alış Fiyatından eksik ya da %10 altında olamaz" Then
MsgBox "Satış, Alış Fiyatından eksik ya da %10 altında olamaz", vbCritical, "Uyarı"
End If

End Sub

ayrıca yeni verdiğiniz kodda ne demek istiyorsunuz ? yani ne anlama geliyor ?

sizin ki daha mantıklıymış aslında, o kadar yazıyı yazıp buna eşitmi diye sordurtmaktansa :)) teşekkürler hocam, ellerinize sağlık..

sizin ki daha mantıklıymış aslında, o kadar yazıyı yazıp buna eşitmi diye sordurtmaktansa :)) teşekkürler hocam, ellerinize sağlık..

Rica ederim güle güle kullanın :)
Birde rica etsem "hocam" diye hitap etmeyiniz, çok birşey bilmiyorum, bildiklerimi de buradan öğrendim, buradaki hocalarımıza haksızlık olduğunu düşünüyorum.

tabiki kusura bakmayın :)

ama benim bir ricam daha olacak, verdiği uyarı ekranına =EĞER(M25>M24*0,1;M24*0,9;M24-M25) bu formülü ekleyebilir miyiz ? yani hatayı alan adam en az ne kadar fatura kesebileceğini görebilmesi için..

Yine önceki gibi formulü makroya çevirmedim, verdiğiniz formülü z24 hücresinde görünmeyecek şekilde yazdım ve bu hücreye bağlı bir msgbox koydum. Ama illaki z24 hücresinde olması,formul koyalım derseniz biraz uğraşmam gerekecek.

Ekli dosyalar

• HTA.xls
    HTA.xls
    61.5 KB · Görüntüleme: 11
yoo bu şekilde de işimi görür ama satır atlatıp para birimi olarak gösteremez miyiz?

satır atlatmayı yaptım ama para birimi olarak nasıl göstereceğiz onu çözemedim :)

Son düzenleme:
Satır atlamayı Yaptım ama para biçimini inanın ben de bilmiyorum.

Kod:
If Range("a23").Value <> "" Then
MsgBox ("Satış %10'dan az olamaz en az şu değer kadar olmalıdır." & vbNewLine & "                               " & [z24].Value), vbCritical, "Uyarı"
End If

End Sub

bende bu & vbCrLf & bu kod ile satır atlattım ama para biçimi bulmaya çalışıyordum, teşekkürler yine de :)

TL'yi de çözdüm z24 ü para biçimine çevirip aşağıdaki kodu yazın.
Kod:
If Range("a23").Value <> "" Then
MsgBox ("Satış %10'dan az olamaz en az şu değer kadar olmalıdır." & vbNewLine & "                               " & [z24].text), vbCritical, "Uyarı"
End If

End Sub

Diğer makroda z24.value olunca hücre değerini alıyor ama z24.text yapınca hücrede ne görüyorsa onu yazıyor.:)

eyvallah dostum .text yapınca normale döndü :) bende seninki ile değiştirdim kodu, boş değilse ver hatayı dedim :) ellerin dert görmesin..

bu formu 4 farklı araç bölümüne vereceğim, satılan araçlar TL ve EURO olarak değişiyor, ilk HTA formunu beraber hallettik sıkıntısız çalışıyor, kodları ve formülleri diğerlerine kopyalayınca şöyle saçma bir hata çıkıyor.. ilk oluşturduğumuz formda oluşturduğumuz şart gerçekleşmediği anda Uyarı ekranını veriyor, ama diğer dosyalarda bu Uyarıyı hemen vermiyor, koşul gerçekleşmiyor sonra bi yere tıklıyoruz o zaman Uyarı ekranını veriyor :) bi fikrin olabilir mi bu konu ile ilgili ?

Dosyayı görmeden tam olarak bir şey diyemem ama , yazdığımız kod sayfanın selectionChange olayında kayıtlı yani sayfada bir seçme veya değişiklik olursa kod çalışıyor, ama diğer dosyalarda başka bir olaya kayıt edildiyse çalışmayabilir. Veya dosyanızdaki formüllerde $ işaretli olmayan formuller kopyalanıp başka bir hücreye yapıştırılırsa içerisindeki hücre adresleri değişebilir, kontrol edin.

ama formüllerde çalışıyor kodlarda, sadece geç çalışıyorlar.. ilk dosyamızda hatayı hücreyi değiştirir değiştirmez veriyor, diğer kopyaladığım dosyalarda hatayı hücreyi değiştikten sonra herhangi bi hücreye tıkladığımda veriyor..

mesela ek'teki dosyada 80.000 €'yu sil..

Ekli dosyalar

Geri