• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ustalardan yardım talebi- program ihtiyacı hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yekol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 office ingilizce
denetimde kullanabileceğim bir program oluşturmak istiyorum.

bu forumun yöneticilerine ve üyelerine öncelikle çok teşekkür ederim. çok güzel bir site. Makro konusunda acemi birisiyim. yeni yeni bazı şeyleri bu site sayesinde öğreniyorum. ben bir denetim biriminde görev yapmaktayım. ekte verdiğim excel dosyası ile ilgili bu konuda deneyimli ve tecrübeli arkadaşlardan bir talebim olacak. cevap veren vermeyen herkese çok teşekkür ederim.

denetimde kullanabileceğim makro ve userform kullanılan bir proğram oluşturmak istiyorum. 4 sheetten oluşan bir excel dosyam var. incelenecek firmalar sheetinde görüntülenecek user form ile,

Limit-risk sheetinde yer alan firmaların belirlediğim kriterler doğrultusunda seçimin otomatik olarak yapmak istiyorum. yani bu sheette yer alan firmaları diğer sheetlerde yer alan firmalar ile karşılaştırarak user formda belirlediğim kriterler doğrultusunda otomatik olarak belirlemek istiyorum. bilmiyorum istediğim çok zor bir konu mu. bu konuda fazla bir tecrübem olmadığı için şimdiden kusura bakmayın çok abartılı taleplerim olursa.

a- limit-risk sheetindeki firmaların ilk 500 sheetinde yer alan firmalar ile karşılaştırılmasını ve aynı firmaların useform aracılığı ile incelenecek firmalar sheetinde yer alması,
b- sorunlu firmalar shetinde yer alan firmalardan gecikmesi 30 günün üzerinde olan firmaların- limit risk sheetinde yer alan firmalar ile karşılaştırılarak riski 50.000 tl üzerinde olan firmaların useform aracılığı ile incelenecek firmalar sheetinde yer alması (gecikme gün sayıları sorunlu firma sheetinde, risk bakiyeleri ise limit-risk sheetinde yer almaktadır.

c- a maddesinde seçilen ilk 500 firma içinde yer alan firmaların toplam riskinin limit-risk sheetinde yer alan bütün firmaların toplam riskinin yüzde otuzundan küçük olması durumunda limit risk sheetinde seçilen firmaların dışında kalan firmalar içerisinde toplam riskin yüzde otuzuna denk gelecek şekilde en büyük riskten başlamak üzere riskin yüzde otuzunun seçimi,(bireysel görünen firmalar bu kapsama dahil edilmeyecek)

d- çok şey istediğimin farkındayım ama son olarak da tüm bu firma seçimlerinden sonra yine limit - risk sheetinde seçilen firmalar haricinde geriye kalan firmalar içerisinde riski en büyükten başlamak üzere 50.000 tl riske kadar olan firmaların sayısının hesaplanarak (örneğin 60 firma/15 yapılarak her 4.dördüncü firmanın) örnekleme yöntemiyle seçilmesi ( burada da bireysel firmalar kapsama dahil edilmeyecek.

bu çalışmayı makro ile yapmak mümkün mü. çokmu abartıyorum acaba. kolay bir şey olmadığını biliyorum ama böyle bir proğramın hazırlanmasını bana süre olarak çok zaman kazandıracak. bu konuda tecrübe arkadaşlardan ustalardan yardım bekliyorum. en azından yapılabilirmi hangi kodlara ihtiyacım olur fikir belirtebilirse çok memnum olurum. şimdiden yardım eden etmeyen herkese çok teşekkür ederim.

saygılarımla.

örnek dosyayı bir türlü ekleyemedim nasıl ekleyeceğim

Son düzenleme:
konu başlığınızı sorunuza uygun biçimde yazınız ve örnek dosya ekleyiniz

Geri