• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üst Yazı Programı PDF Kaydetme sorunu

Excel Vers. ve Dili
2007 Tr
Arkadaşlar ekte göndermiş olduğum programda pdf kaydet butonu ile oluşturulan üst yazı "c:/muratyazisma" klasörüne pdf formatında kaydedilmektedir. Dosya ismini ise "ResmiYaziBilgiGirisi" sayfasında bulunan "C4" hücresinden almaktadır. Benim istediğim ; butona tıklandığında pdf dosyasını oluştururken ilgili klasörün içini kontrol etmesi ,eğer aynı isimde dosya var ise uyarması, evet butonuna bastığımızda var olan dosyayı yenisi ile değiştirmesi. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar ekte göndermiş olduğum programda pdf kaydet butonu ile oluşturulan üst yazı "c:/muratyazisma" klasörüne pdf formatında kaydedilmektedir. Dosya ismini ise "ResmiYaziBilgiGirisi" sayfasında bulunan "C4" hücresinden almaktadır. Benim istediğim ; butona tıklandığında pdf dosyasını oluştururken ilgili klasörün içini kontrol etmesi ,eğer aynı isimde dosya var ise uyarması, evet butonuna bastığımızda var olan dosyayı yenisi ile değiştirmesi. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosyanız şifreli

PDF Kaydet butonuna bakarsanız sanırım ne demek istediğim anlaşılacak. Şimdiden teşekkür ederim.

Özür Dilerim yeniden yükledim şifresiz.

Bu kodu denermisiniz.

Kod:
Sub kaydet()
Klasor = "C:\muratyazisma"
On Error Resume Next
If Dir(Klasor) = "" Then MkDir Klasor
Worksheets("ResmiYaziBilgiGirisi").Select
Dosya_Adı = Range("c4")
If CreateObject("Scripting.FileSystemObject").FileExists(Klasor & "\" & Dosya_Adı & ".pdf") = True Then
a = MsgBox("bu dosya var" & Chr(10) & Chr(10) & _
"Kayıt etmek isityormusunuz.?", vbYesNo + vbInformation, c & " Rapor aktarımı")
If a = vbYes Then
Application.DisplayAlerts = False
Sheets("Resmi_Yazi").Range("C2:AQ105").ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
Klasor & Application.PathSeparator & Dosya_Adı, Quality:=xlQualityStandard, _
IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=False
MsgBox "PDF Formatında Kaydedildi (c:/muratyazisma) klasörüne bakınız.", vbInformation
Application.DisplayAlerts = True
End If
Else
Sheets("Resmi_Yazi").Range("C2:AQ105").ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
Klasor & Application.PathSeparator & Dosya_Adı, Quality:=xlQualityStandard, _
IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=False
MsgBox "PDF Formatında Kaydedildi (c:/muratyazisma) klasörüne bakınız.", vbInformation
End If
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Halit bey İlginiz için çok teşekkür ederim. Kodlar tam istediğim gibi çalışıyor. 5 gündür kafayı yemiştim çok teşekkür ederim.

Geri