• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üst menüyü özelleştirerek sayfalara erişim.

Excel Vers. ve Dili
Office Pro Plus TR 2019
Merhaba arkadaşlar,

Bu gün yaptığım araştırmalar sonucu tam anlamıyla istediğim bulamadım, belki de benim aradığım şekliyle yoktur. Şöyle ki : Dosya, ekle ... vs. menülerin sonuna özel bir menü eklenecek(Bu mümkün) ardından bu menünün açılan sekmeleri exceldeki sayfalarımız olacak. yani istediğim sayfa özel menümüz ile geçiş yapacağım. Bunu yapabilmek mümkün mü?

Merhaba arkadaşlar,
Ben iki gün önce çözümü buldum şuan kullanıyorum merak eden arkadaşlara yardımcı olmak için aşağıda anlatmaya çalışacağım, (Çözüm office 2007 ve üzeri sürümler içindir.)

1-Öncelikle üst şeride farenin sağ düğmesi ile tıklayıp şeridi özelleştir diyoruz.

2-Ardımdan yeni "sekme ekle" diyoruz.

3- "Yeni sekme" ve altında "yeni grup" şeklinde bir sekmemiz ve bir grubumuz oluşuyor bunları seçip "yeniden adlandır" düğmesi ile dilediğimiz ismi veriyoruz. Ben ikisini de "Deneme" yaptım.

4- İsimi belirledikten sonra "Tamam" düğmesi ile onaylıyoruz ve aşağıdaki resimdeki gibi sekmemiz oluşmuş durumdadır.

5-Ve "Visual Basic" ekranını açıp "modules" kısmına aşağıdaki kodu yazıyoruz ve kapatıyoruz.
Kod:
Sub Sayfa1()
    Sheets("Sayfa1").Select
End Sub

6- Kodu yazdıktan sonra "Visual Basic" ekranını kaptıyoruz ve şeride gelip farenin sağ düğmesi ile tekrar şeridi özelleştir diyoruz, ardından buradaki komutlardan seçim yap menüsünden makroları seçiyoruz.

7- Seçimi yaptıktan sonra ekrana kodunu yazmış olduğumuz makro çıkacak onu da seçip ekle düğmesine tıklıyoruz.

8- Ardından eklemiz olduğumuz makro sağ tarafa geçecek onun da üzerine tıklayıp "yeniden adlandır" düğmesine tıklıyoruz ve dilediğimiz isimi ve simgeyi belirliyoruz. Ben "1. Sayfa" ismini ve "Kırmızı ünlem" simgesini belirledim. Ardından "Tamam" düğmesi ile onaylıyoruz.

9- Evet arkadaşlar, bu şekilde tüm sayfaların açılışlarını makro ile belirleyip üst şeride kısa yol ekleme bu şeklide yapılmaktadır, bunu araştırmalarım sonucu buldum, umarım herhangi bir hata yapmamışımdır amacım herkesin öğrenmesi ya da keşfetmesidir. Saygılarımla, iyi çalışmalar dilerim.

Not: Bu şekilde herhangi bir makroyu düğme yerine üst şeride koyup kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Paylaşımınız için teşekkürler.

Sn whirlybird..
yazdıklarınız doğru bende yapmtım ancak diyelim bunu evde hazırladınız ve işyerine getirdiniz aynı dosyayı..Tabi getirmeden al/ver yaparak şeridide getirdiniz.Buraya kadar herşey normal..evde hazırladığınız yeni menu işyerinizdeki bilgisayardada yerine geliyor.Ancakkkk...bir sorun var.

yazılan makrolar yani sayfaları açan makroların bağlantısı kopuyor.
Bunu nasıl halledeceğiz.???

teşekkürler

Geri