• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform'un seçili halini sayfaya döndürmek

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Saygıdeğer hocalarımız..! (iyi çalışmalar dileğiyle)

Olacağına pek ihtimal vermiyorum, ancak en azından uzman arkadaşlarımızdan bir fikir edinmiş olmak üzere; ne zamandır şöyle bir sorunu foruma iletmeyi düşünüyordum. Şöyleki;

Userform seçili iken, seçilmişlik halini kaldırıp tekrar sayfayı (hücreyi) döndürmenin bir yolu varmı.? (makro ile)

Buna ait, açıklaması ile birlikte basit bir örnek ekledim. Örnekte daha net anlaşılacak.. Bu konuda bir çözüm veya bir fikir edinme ümidiyle, hoşça kalınız..

Ekli dosyalar

Saygıdeğer hocalarımız..! (iyi çalışmalar dileğiyle)

Olacağına pek ihtimal vermiyorum, ancak en azından uzman arkadaşlarımızdan bir fikir edinmiş olmak üzere; ne zamandır şöyle bir sorunu foruma iletmeyi düşünüyordum. Şöyleki;

Userform seçili iken, seçilmişlik halini kaldırıp tekrar sayfayı (hücreyi) döndürmenin bir yolu varmı.? (makro ile)

Buna ait, açıklaması ile birlikte basit bir örnek ekledim. Örnekte daha net anlaşılacak.. Bu konuda bir çözüm veya bir fikir edinme ümidiyle, hoşça kalınız..

Anladığım kadarıyla sayfanın kod bölümüne bunu koy ve userform açıkken userformun üzerindeki düğmeye tıkladıktan sonra hücreye birşey yaz ve entere tıkla

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
ActiveSheet.Shapes("CommandButton1").OLEFormat.Object.Activate
End Sub

Geri