• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformun kapandığı gibi açılması

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Sevgili Arkadaşlar bir sorum olacak yardımcı olmanızı ümit ediyorum.

User formlar üzerinde Textboxlar aracılığıyla işlem yapıyorum. Mesela Textbox1 de excelden gelen hazır veri var mesela 1.000 rakamı hemen yanına açtığım Textbox2 ye ise manuel veri giriyorum 0,10 gibi sonra bunları commanbutton ile başka bir çalışma sayfasına aktarıyorum. buraya kadar normal. Ben işlemlerimi tamamlayıp kapatıyorum ama formu tekrar açınca textbox2 de manuel yazdığım 0,10 rakamının son yaptığım işlemi hatırlayabilmem için o rakamın tekrar gelmesini nasıl sağlayabilirim. Yani userformun son kapattığım haliyle açılması olabilir mi ? Yada bir buton koyup formu kilitleyip öyle çıkma gibi özellikleri var mı ?

Merhaba;

Userform'un kod kısmına;

Private Sub UserForm_Activate()
TextBox1 = Cells(1, 1)
End Sub

Private Sub TextBox1_Change()
Cells(1, 1) = TextBox1
End Sub

Yerleştirerek deneyin.
Textbox2 nin Change olayını da aynı şekilde düzenleyin.

İyi çalışmalar.

TextBox8 = Cells(1, 1)
End Sub
Private Sub TextBox8_Change()
Cells(1, 1) = TextBox8
End Sub
TextBox9 = Cells(1, 1)
End Sub
Private Sub TextBox9_Change()
Cells(1, 1) = TextBox9
End Sub
Yukarıda yazdığım gibi yaparsam hata veriyor. Aşağıdaki gibi yazarsam ise mesela yeniden açtığımda Textbox9 yazdığım rakamı Textbox8 in de içine getiriyor. Nerede hata yapıyorum

TextBox8 = Cells(1, 1)
TextBox9 = Cells(1, 1)
End Sub
Private Sub TextBox8_Change()
Cells(1, 1) = TextBox8
End Sub
Private Sub TextBox9_Change()
Cells(1, 1) = TextBox9
End Sub

Dosyayı ekledim
Userform içinde Textbox8,Textbox9, Textbox10, Textbox11 de yazdığım rakamların kapatıp açınca aynı kalmasını sağlayamıyorum. Yada bir butonum olsa ve ben user formu işlemlere kapatabilsem tekrar girince aynı butonla veya farklı butonla açabilsem mümkün mü acaba ?

Ekli dosyalar

Kapat butonunuz varsa Unload UserForm1 yazmayın da Me.Hide ya da UserForm1.Hide yazın.
Yani kapatmayın ama gizleyin.. tekrar açtığınızda olduğu gibi açılır.

Sayın muy.gun ve alakanız için Murat Osma çok tşk ederim. Evet istediğim şekilde tamamlanmış ellerinize sağlık

Geri