• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformun istenilen yerde açılması

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
herkese merhaba !!! problem hakkında izahat yapmaya çalıştığım dosya ekte olup;umarım anlatabilmişimdir.birkaç deneme yaptım ancak başaramadım.eklediğim userformun; "D" Sütununda hangi hücreyi çift tıklar isem o hücrenin alt sınırında yada sağ sınırında açılmasını istiyorum.bu mümkünmüdür acaba.şimdiden teşekkürlerimi sunarım. saygılar.

Ekli dosyalar

sayın Korhan bey!! ilginiz için teşekkür ederim bahsettiğiniz çalışma gerçekten çok kullanışlı ancak kodların hangilerini kendi çalışmama uygulamam lazım.olması muhtemel olanları denedim ama sonuç nafile
Not:Activate olayına yazdığınız kodları denedim.

Denemeye devam edin. Bulacağınıza eminim. Ben size oltayı ve balığı verdim. Size pişirmek kaldı. Biraz daha gayret gösterin.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
UserForm1.StartUpPosition = 0
UserForm1.Left = Target.Left + Target.Width
UserForm1.Top = Target.Top + Target.Height
UserForm1.Show
End Sub

bu code işini görebilir belki

sayın Korhan Bey!! deniz çok büyük biz gölette boğuluyoruz.sağlık olsun.doğru iz üzerindemiyim acaba? saygılar!!

sayın idogus ilginiz için teşekkürler ancak D35 hücresinden sonra userform kayboluyor maalesef olmadı saygılar

Kod bu kardeş userform'a

Private Sub UserForm_Activate()
Dim Satır As Long
Dim Konum As Pointapi
GetCursorPos Konum

With Me
.StartUpPosition = 0
.Left = Konum.X * 0.75 - Fark_Sütun
.Top = Konum.Y * 0.75 - Fark_Satır
End With
End Sub

Çalışması için Korhan beyin verdiği örnekteki modul2 yide kendi projene al.

Kod bu kardeş userform'a

Private Sub UserForm_Activate()
Dim Satır As Long
Dim Konum As Pointapi
GetCursorPos Konum

With Me
.StartUpPosition = 0
.Left = Konum.X * 0.75 - Fark_Sütun
.Top = Konum.Y * 0.75 - Fark_Satır
End With
End Sub

sayın serget ilginiz için şükranlarımı sunarım şimdilik sorun yok

modul2 yide kendi projene al.[/QUOTE]

bu ifade ile karşılaşmak gözümü korkutmuş idi.ama deydi doğrusu çok teşekkür ederim.

merhaba sayn serget !! hayır modülü almada sıkıntı olmadı modül içeriği çok karışık geldi malum öğrenme çabasıda olduğu için karışık geldi. hazır cevapları kullanmaktan ziyade kodların mantığınıda öğrenmeye çalışıyorum.önceden modül oluşturmayı bile bilmiyordum.siz ve sizin gibi değerli arkadaşlar sayesinde öğreneceğiz inşaallah saygılar!!!

Geri