• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform'un deaktif olması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ridan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2021 tr
İyi seneler herkese,

Userform'un üzerindeki Listbox'a tıklayarak sayfaya veri aktarıyorum. Tıklayıp veriyi aktardıktan sonra Userform kapatılmadan deaktif olup, seçilen hücre aktif olsun. (Userform showmodal özelliğinde)

İyi seneler herkese,

Userform'un üzerindeki Listbox'a tıklayarak sayfaya veri aktarıyorum. Tıklayıp veriyi aktardıktan sonra Userform kapatılmadan deaktif olup, seçilen hücre aktif olsun. (Userform showmodal özelliğinde)
Merhaba
Lisbox click kodlarınızın sonuna ekleyerek formu gizleyebilirsiniz.
(sayfadada "userform show" kodu olmalı)
Kod:
'....
me.hide
activecell.activate
End sub

Dediğinizi yaptım, "invalid use of property" hatası aldım.

Sayın PLİNT çok teşekkür ederim.
Aslında benim amacım yukarıda yazdığım gibi Userform gizlenmeden bu işin olması... Listbox'a tıklayıp aktarma yapıldıktan sonra hücreye yazabilmem için sayfaya tıklamam gerekiyor.. İşte bu tıklama işlemini yapmadan; Listbox'a tıklayıp veriyi aktarınca, Userform deaktif olacak, sayfa ise aktif olup hücreye veri girilecek.

İlk bakışta anlamsız ve önemsiz gelebilir ama, çok kayıtlı işlemlerde zaman kazanılması bakımından daha iyi olacağını düşündüm.

Formu açarken
Kod:
 userform1.show 0
ile "Showmodal" false olması sakıncalımı oluyor?

Neyse... olacak gibi görünmüyor. Teşekkürler

Bende bunun gibi bir sorun yaşıyorum. Aktarma yaptığım kitapta userform var. Aktarma yaptığım kitapta userform olduğu için userform açılıyor ve veri userform û kapatınca yapıştırılıyor. Bunun için aktardığım kitapta veya nerde nereye ne yazmalıyız. Bu kitap açık veya kapalı olabilir

userformun showmodal özelliğini false yaparak deneyiniz.:cool:

Userformun özelliğinin showmodal özelliğini false yapın.:cool:

Hocam bu olmadı hiç aktarma yapmadığı gibi birde ne oluyorsa userform kapanıyor

Hocam bana mail atsanız da size dostaları göndersem

Hocam bana mail atsanız da size dostaları göndersem

Merhaba, hocam işe yaramadı ama; şöyle birşey var. işlemi takip ediyorum atacağım yerde sarı çizgi userform açma kodunun olduğu yere ggeliyor. oraya birşey yazsak bunu çözermiyiz acaba. Saygılar

Kodlarınızın sonuna bu kodları ilave ederseniz istediğiniz olur.
Kod:
Application.WindowState = xlMinimized
Application.WindowState = xlMaximized

Kodlarınızın sonuna bu kodları ilave ederseniz istediğiniz olur.

@Seyit Tiken deneyeceğim yeni gördüm mesajını. son kısma derken onu tam anlamadım. kodlarım sırayla çalışırken oluyor. Tam sayfayı activate etmeden önce mi yazayım. Ben deneyeceğim birazdan. cevabınız için çok teşekkürler. Bilgilendireceğim sizleri...

Geri