• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userformun açılışında..

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba arkadaşlar,
Userformun açılışında textbox2 nin aktif olmasını istiyorum.
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox2.Activate
End Sub
şeklinde bir kod yazdım ama olmadı. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,
Userformun açılışında textbox2 nin aktif olmasını istiyorum.
TextBox2.Activate
End Sub
şeklinde bir kod yazdım ama olmadı. ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
:cool:
Kod:
TextBox2.setfocus

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim sayın Evren Gizlen. Bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var. Private Sub TextBox2_AfterUpdate() olayına yazdığım kodla textbox2 ye barkod ile veri girdiğimde bir makronun çalışmasını sağlıyorum. Veri girildikten sonra imleç otomatik olarak text box1 e geçiyor. Herhengi bir işlem yapmadan imlecin tekrar textbox2 ye geçmesini nasıl sağlayabilirim. Veya bu kodu textbox2 nin hangi olayı altına yazmalıyım? Kullandığım kod aşağıdaki gibidir;
Private Sub TextBox2_AfterUpdate()
Call kopyala
TextBox2.Text = Empty
" Buraya textbox2 ye geçecek kod"
End Sub

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim sayın Evren Gizlen. Bir konuda daha yardımınıza ihtiyacım var. Private Sub TextBox2_AfterUpdate() olayına yazdığım kodla textbox2 ye barkod ile veri girdiğimde bir makronun çalışmasını sağlıyorum. Veri girildikten sonra imleç otomatik olarak text box1 e geçiyor. Herhengi bir işlem yapmadan imlecin tekrar textbox2 ye geçmesini nasıl sağlayabilirim. Veya bu kodu textbox2 nin hangi olayı altına yazmalıyım? Kullandığım kod aşağıdaki gibidir;
Private Sub TextBox2_AfterUpdate()
Call kopyala
TextBox2.Text = Empty
" Buraya textbox2 ye geçecek kod"
End Sub
Call kopyala prosedürü içinde textbox1e atlama kodu varmı inceleyiniz?:cool:

Hayır yok. Kopyalaprosedürünü ben hazırladım, öyle bir kod yazmadımiçine. Ancak hiçbir kod yazılmamış textboxlarda da barkodla veri girilince imleç kendiliğinden diğer textbox a geçiyor.Ben yaptığım çalışmayı da ekliyorum.

Ekli dosyalar

Hayır yok. Kopyalaprosedürünü ben hazırladım, öyle bir kod yazmadımiçine. Ancak hiçbir kod yazılmamış textboxlarda da barkodla veri girilince imleç kendiliğinden diğer textbox a geçiyor.Ben yaptığım çalışmayı da ekliyorum.
:cool:
Kod:
TextBox2.SetFocus
[B][COLOR="Red"]TextBox1.TabStop = False[/COLOR][/B]
End Sub

Merhaba sayın Evren Gizlen,
Önerdiğiniz kodlarla sorunu çözemedim. Sanırım sorun barkod okuyucu ile yazdırmaktan kaynaklanıyor.Barkod okuyucu ile veri girildiğinde imleç enter a basılmış gibi diğer textbox a geçiyor. Aslında kod sonuna TextBox2.Activate gibi bir ilave gerekiyor ama bu şekliyle olmuyor.Örnek dosyayı ekte gönderiyorum. Bakabilirseniz sevinirim, iyi çalışmalar..

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba Sayın Gizlen,
Sabrınıza güvenerek;
Yaptıığınız düzenlemede imleç textbox2 de devamlı kalıyor.3 nolu mesajımda da belirttiğim gibi Private Sub TextBox2_AfterUpdate olayı altına yazdığım kod ile makro çalıştırdığım için imlecin textbox3 e geçmesinde bir sorun yok. Ben textbox3 e geçen imleci kod ile nasıl tekrar textbox2 ye alabilirim, onu öğrenmek istiyorum.
İlginize ve sabrınıza teşekkür ederim.

Tekrar merhaba Sayın Gizlen,
Sabrınıza güvenerek;
Yaptıığınız düzenlemede imleç textbox2 de devamlı kalıyor.3 nolu mesajımda da belirttiğim gibi Private Sub TextBox2_AfterUpdate olayı altına yazdığım kod ile makro çalıştırdığım için imlecin textbox3 e geçmesinde bir sorun yok. Ben textbox3 e geçen imleci kod ile nasıl tekrar textbox2 ye alabilirim, onu öğrenmek istiyorum.
İlginize ve sabrınıza teşekkür ederim.
Yani textbox3 e imlecin geçmesinde bir problem yok.geçsin diyorsunuz.
Peki tekrar imlecin textbox 2 ye geçmesinimi istiyorsunuz.Bu size ne kazandıracak.

Evren bey lütfen bilgisizliğime bağlayın,
Sınama yanılma yoluyla textbox2 ye veri girildikten sonra yazdığım makroyu ancak AfterUpdate olayı altında çalıştırabildim.İmleç textbox2 de kalınca makro çalışmıyor.Bu yüzden imleç textbox3 e geçiyor. Ardından bir başka ürünün kodunu okutacağım için de imleç tekrar textbox2 ye gelsin istiyorum.Yani textbox3 deyken enter a basınca textbox2 ye geçiyor ama seri çalışırken barkod okuyucudan klavyeye geçmek pratik olmuyor. umarım anlatabilmişimdir. Daha önce de belirttiğim gibi barkod okuyucudan veri girişi yapıldığında imleç entera basmadan kendiliğinden textbox değiştiriyor.

Evren bey lütfen bilgisizliğime bağlayın,
Sınama yanılma yoluyla textbox2 ye veri girildikten sonra yazdığım makroyu ancak AfterUpdate olayı altında çalıştırabildim.İmleç textbox2 de kalınca makro çalışmıyor.Bu yüzden imleç textbox3 e geçiyor. Ardından bir başka ürünün kodunu okutacağım için de imleç tekrar textbox2 ye gelsin istiyorum.Yani textbox3 deyken enter a basınca textbox2 ye geçiyor ama seri çalışırken barkod okuyucudan klavyeye geçmek pratik olmuyor. umarım anlatabilmişimdir. Daha önce de belirttiğim gibi barkod okuyucudan veri girişi yapıldığında imleç entera basmadan kendiliğinden textbox değiştiriyor.
afterupdate olayına değilde change olayına yazalım kodu.Birde şart koyalım.
siszin barkod numaralarınız kaç karakterse o karaketre ulaşınca textbox taki karater sayısı kodlar çalışsın.Bu şeklide doğru olur.:cool:
öteki textboxıda silin.Ben aşağıda uznlık 12 kabul ettim siz 12 yerine neyse onu yazın.:cool:
Change olayına
Kod:
if len(textbox2.text) <> [B][COLOR="Red"]12[/COLOR][/B] then exit sub
'buraya kodlarınızı yazın.:cool:

Evet, bu sanırım en doğru çözüm. Daha önce change olayına yazmıştım ama barkodun her rakamı için kodlar ayrı ayrı çalışmıştı.:) Ama yine de sormadan edemeyeceğim, geri dönüş için bir kod var mı? Bir başka çalışmamda için gerekecek. Tabi "ona da o zaman bakarız" deme hakkınız da var..:oops:
Yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Esen kalın..

Evet, bu sanırım en doğru çözüm. Daha önce change olayına yazmıştım ama barkodun her rakamı için kodlar ayrı ayrı çalışmıştı.:) Ama yine de sormadan edemeyeceğim, geri dönüş için bir kod var mı? Bir başka çalışmamda için gerekecek. Tabi "ona da o zaman bakarız" deme hakkınız da var..:oops:
Yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Esen kalın..
Bu kod işinizi çözer.
Öteki türlü omuyor.diğer nesnenenin tetiklenmesi lazım.Tetiklemek için ya kalvyeden bir deer girmen lazım yada mouse ile seçmen veya üstüne falan gelmen lazım.Çözüm budur.:cool:

Geri