• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformu PDF olarak kaydetme

Excel Vers. ve Dili
2007/2003
Merhaba arkadaşlar.
kullandığım userforma o formu PDF olarak benim gösterdiğim yere kaydedecek bir kod yazmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler...

Galiba konuyla ilgilenen bir arkadaş yok. yinede teşekkür ederim.

2007 için;
Kod:
Sub Makro1()
    ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
        "D:\1.Dönem Analizi\Kitap1.pdf", Quality:=xlQualityStandard, _
        IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:= _
        False
End Sub
2003 için ise ayrıca pdf olarak yazdıran bir program kurmanız gerekir, yani yardımcı program kullanmalısınız.

2007 için;
Kod:
Sub Makro1()
    ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
        "D:\1.Dönem Analizi\Kitap1.pdf", Quality:=xlQualityStandard, _
        IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:= _
        False
End Sub
2003 için ise ayrıca pdf olarak yazdıran bir program kurmanız gerekir, yani yardımcı program kullanmalısınız.
Selam Sayın Metin Karaağaç,
Yukarıdaki kodu ben uygulayamadım. 2003 kullanıyorum. bundan olsa gerek.
Peki, Userformu'n üzerine bir düğme koyup printer'dan yazdırmak istesem nasıl yapabilirim?

Ergün Bey,
Ücretsiz bir pdf kaydetme aracı yükleyin.
Daha sonra excelde herhangi bir belge açıkken
Araçlar/Makro/Yeni makro kaydet deyin
Dosya/yazdır deyin ve yazıcı olarak pdf'ye dönüştüren yazıcıyı seçin.
Kaydetmek istediğiniz yeri belirleyin ve yazdırın.
Daha sonra kaydı durdur deyin.
Alt+F11 yapıp excelin kaydettiği kodları userformda oluşturacağınız düğmeye atayın.
Yapmanız gereken bu.

Ergün Bey,
Ücretsiz bir pdf kaydetme aracı yükleyin.
Daha sonra excelde herhangi bir belge açıkken
Araçlar/Makro/Yeni makro kaydet deyin
Dosya/yazdır deyin ve yazıcı olarak pdf'ye dönüştüren yazıcıyı seçin.
Kaydetmek istediğiniz yeri belirleyin ve yazdırın.
Daha sonra kaydı durdur deyin.
Alt+F11 yapıp excelin kaydettiği kodları userformda oluşturacağınız düğmeye atayın.
Yapmanız gereken bu.
Selam Sayın Metin Karaağaç,
Sorumu tam anlatamadım. Özür dilerim çünkü başkasının konusunun arasına girmiş oldum. ilgili soru olduğundan sormuş oldum bir kere. Benim isteğim şu idi;
Userform'u aynen görüntülendiği gibi yazıcıdan çıktısını almaktı. PDF olarak değil.
Nasıl ki "Microsoft Visual Basic Düzenleyici"nden "File", Daha sonra "Print" diyoruz. Daha sonra sadece "Form Image"ı seçip yazdırıyoruz, aynen böyle.

Ben Userform kod sayfasına;

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
UserForm1.PrintForm
End Sub
yazarak yazdırabildim. ancak, ebatı geniş veya uzun olanları kağıda sığdırabilmek için nasıl bir kod yazmam lazım? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar.

Metin Bey teşekkür ederim. Fakat çalıştıramadım kodu. öenerebileceğiniz başka birşey var mı?

ben sayfa2'yi PDF olarak kaydetmek istersem nasıl bir kod kullanmam lazım? bu konuda yardımcı olabilir misiniz? ayrıca bir de user formu PDF olarak kaydetmenin yolu var mıdır? teşekkür ederim.

Geri