• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userformu monitörde gösterme

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
hani hastanelerde olur sıra numarası alınır ekranda ismin çıkınca doktor odasına giriyoruz. Bende buna benzer bir işlem yapmak isityorum ben projeksiyon cihazı ile duvara yansıtacağım duvara yansıtacağım ekran çalışmış olduğum user formu değil başka bir userformu aktaracağım..

örnek
userform1 de çalışacağım... userform2 ekrana yanısıyacak

bunu VBA kodu ile yada bir makro ile nasıl yaparız...

Projeksiyon yerine Monitör olursa daha iyi olur diye düşünüyorum. Birde hoş bir müzik eşlik ederse, hastalar fazla strese girmezler, tabii, bu benim fikrim.

hani hastanelerde olur sıra numarası alınır ekranda ismin çıkınca doktor odasına giriyoruz. Bende buna benzer bir işlem yapmak isityorum ben projeksiyon cihazı ile duvara yansıtacağım duvara yansıtacağım ekran çalışmış olduğum user formu değil başka bir userformu aktaracağım..

örnek
userform1 de çalışacağım... userform2 ekrana yanısıyacak

bunu VBA kodu ile yada bir makro ile nasıl yaparız...

Projeksiyon cihazı kendi ekranınızda ne görürseniz duvara onu yansıtır. Sayın Seyit Tiken'in dediği gibi , ikinci userform açılmış bir monitor sizin planınıza uygun.

Örneğiniz sadece fikir. Örneği siz oluşturabilirsiniz çünki tam ne planladığınızı biz bilemeyiz. Makinanızda Alt+ekran yada Alt+Fn tuşlarına beraber basınca projeksiyon cihazını denemiş olursunuz.

Hasta kayıt programı falan yapmıyorum sadece onu örnek verdim. yapmak istediğim ekranda benim gördüğümü diğer ekranda başkası görmesin onun görebilmesi içinde farklı bir ekran tasarlayacağım onu görebilecekler ben yaptığım değişiklikleri onlar basit bir listbox' ta görebilsinler bunu yapmak istiyorum nasıl yapacağım konusunda fikirlerinizi bekliyorum

sayın oornek1 ne düşündüğünüzü ve ne yapmaya çalıştığınızı tam anlamamış olabilirim kusuruma bakmayın ama size anladığım kadarı ile anlatmaya çalışayım siz bir ekranda çalışıyorsunuz ve çalıştığınızı diğer kişiler görmeyecek yani sizi izleyenler var bu durumu gerçekleştirmeniz için bilgisayarınıza 2 monitör bağlamanız lazım ve bu durumda 1.nolu mönitör size dönük 2.nolu monitör diğer kişilere dönük olur. Siz 2.monitöre 2. userformu atabilir ve o sırada sizde 1 nolu monitörde çalışabilirsiniz ama bunun için dediğim gibi bilgisayarınıza 2 monitör bağlamanız lazım.

Geri