• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformu farklı sayfalarda uygulama

Arkadaşlar userforma gelen bilgilerin bazı sayfalarının gelmesini istiyorum.Seçilen sayfalar içinde(bu bilgiler Combobox39 da göreceksiniz) bütün sayfalar var ama ben sayfalardaki ülke isimleri olanların gelmesini istiyorum.Dosyam ektedir.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

İsimlerin ülke ismi olduğunu nasıl anlaşılacak. Demek istediğim bu bilgileri koda tanımlamak için data şeklinde bir ülke listenizin olması gerekir. Yada sadece bu sayfalarda bulunan bir özelliği koda tanıtmanız gerekir.

Gördüğüm kadarıyla sadece bu sayfaların B1 hücresinde "T.C.No" yazıyor. Buna göre yapılabilir. Yada benim göremediğim bir özellik varsa bunu belirtinki kodu ona göre yazalım.

Birde gördüğüm, Sayfa1 B sütununda ülke isimlerinin listelenmesi yeterli mi?

evet yeterli zaten sadece o ülkeler var.Ama tc ye göre ayarlamazsın çünkü bazı şahısların tc kimlikleri yok.Benim istediğim Combobox ta sadece o ülke isimlerinin gelmesi.

Sayfa1 B sütunundaki ülke isimleri yeterli ise kodu aşağıdaki gibi değiştirin.

Kod:
Private Sub ComboBox39_Click() 'ekleme yaptım
    ComboBox39.RowSource = "Sayfa1!B1:B" & Sheets("Sayfa1").Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
End Sub

.

olmadı yaa sadece ülke isimleri geldi ama diğer işlevlerini kaybetti bu ülker isimlerini bu kodu içine yerleştirme şansın var mı?Daha doğrusu bütün sayfalar yerine ülke isimleriyle tanımlasan olmaz mı?

Private Sub ComboBox39_Click()
sayfa = ComboBox39.Text
Combo.Clear
For i = 1 To sut
Controls("Label" & i) = Sheets(sayfa).Cells(1, i).Value
Combo.AddItem Sheets(sayfa).Cells(1, i).Value
Controls("ComboBox" & i).ControlTipText = Sheets(sayfa).Cells(1, i).Value
Next i
Combo.Text = Combo.List(sutcom - 1)

End Sub

Sorunuzu anlamıyorum. Yukarıda sayfa1 b sütunundaki ülke isimleri yeterli mi dedim.
"Evet yeterli" dediniz.

Anlatmak istediğim oradaki ülke isimlerinin olması ama userform da işlevi yitirmemesi mesela Combobox39 da sayfalar olarak tanımlanmış olduğundan "safya1" ve "sağlık belgesi" sayfalarıda çıkıyor amacım bunları engellemek.

Private Sub UserForm_Initialize() kodlarındaki;

For i = 1 To ActiveWorkbook.Sheets.Count 'ekleme yaptım
ComboBox39.AddItem Sheets(i).Name 'ekleme yaptım
Next 'ekleme yaptım

kırmızı işaretlediğim bölümü silerek yerine aşağıdaki satırı yazın.

ComboBox39.RowSource = "Sayfa1!B1:B" & Sheets("Sayfa1").Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row

İşte bu! elllerine sağlık çok teşekkür ederim.

Geri