• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userformlar üzerinden veri kaydetme,saklama,hesaplama ve daha onlarca işlemi olan çal

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
ekli dosyada örnekleri bulunan userformlar için acaba boşuna mı emek harcıyorum.
lütfen okunduğu kadar da görüş olursa sevinirim.
kolay gelsin.
dilerim değişik ve yeni bir konunun ve öğretinin ilk adımları olur.
sevgiğlerimle...

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sanırım çalıştığınız sektörle ilgili bir çalışma hazırlıyorsunuz. İlk olarak şunu belirtmeliyim. Bu tarz çalışmalarınızda ne kadar sade nesneler kullanırsanız o kadar iyi olur. Formlarınızı çok renkli hazırlamışsınız. Ayrıca çalışmanıza devam etmenizi tavsiye ederim. Program hazırlamak zevkli olduğu kadar zahmetlidirde. Biraz emek ister.

Eğer tüm verilerinizi geriye doğru izlemek istiyorsanız. Ayrı bir sayfada bu verileri satır bazında arşivlemeniz gerekmektedir. Sn. Levent beyin hazırlamış olduğu örnek size faydalı olacaktır. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=15160

Hatta eğer diğer sayfalardaki formlarınızın içeriğide tek sayfadan okunabilecek yapıdaysa tüm verilerinizi bir sayfaya yapın ve ilgili sayfalardaki formlara bu bilgileri çağırın. Bu şekilde yerden tasarruf sağlamış olursunuz. Zaten program yapmanın mantığıda büyük ölçüde buna dayanır. Eğer sayfalardaki formlarınızın içerikleri ayrı bilgilerden oluşacaksa ve siz bu bilgileri geriye doğru izlemek-değiştirmek-silmek isterseniz her bir form için data sayfası oluşturmalısınız. Ve bilgileri satır bazında işlemelisiniz. Bu şekilde istediğiniz bilgiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Çalışmanızda başarılar dilerim.

hocam en azından cevabınıza teşekkürler..
satır bazında bazında hazırlamak deyimi yüzünden çalışmamı sitede görüşlerinize sundum zaten.
benim kullandığım formlar ve formatları belli...ben form arkasında bulunan ve 8 soru ve 8 verisi olan kümeyi,tek tek veri tabanı gibi hazırlarsam bunlar formlara da aktarılabilecek mi.örnek form 023 olarak kullandığım userformda çalışma sayfasında orjinali olan bölümleri veri tabanı olarak mı hazırlamam gerek..

Selamlar,

Siz verilerinizi düzgün bir sıralama ile satır bazında sayfaya kayıt ederseniz. İstediğiniz forma istediğiniz şekilde bilgiler rahatlıkla aktarılabilir.

anladım hocam....
önce ben 49 formu,birleştirebildiğim kadarıyla en az şekilde userform olarak SADE olarak hazırlayayım,sonra veri tabanlarını da hazırlayayım,bittikten sonra da formüller,makrolar,aktarımlar vs vs onlar için yardımızı talep edeyim..
sevgilerimle...

Geri