• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userformla bilgi girişi

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
Merhaba arkadaşlar,
Userformla bilgi giriş yapmak istiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

Üstad doğru söylüyorsunuz..Özellikle yapmadım;Ama illa olsun derseniz bir ara yaparım.Çünkü şu aralar oldukça yoğunum.İlginize teşekkürler.
Saygılar

Üstad doğru söylüyorsunuz..Özellikle yapmadım;Ama illa olsun derseniz bir ara yaparım.Çünkü şu aralar oldukça yoğunum.İlginize teşekkürler.
Saygılar

siz userform'u yapın ki bizde sizin nerede takıldığını bulup çözelim dosyanızı gönderelim.

Tekrar merhaba,
Dosyamı tekrar ekledim.Userform taslağını da ekledim.Gerekli açıklamaları yazdım.
Emeği geçen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Selam arkadaşlar,
Sanırım hepiniz çok meşgulsünüz.Ben de işin ucundan tutayım dedim. Elimdeki bir örnekten yola çıktım. Burada istediğim şu :
- Elimdeki örnek dosyada makro otomatik sıra nosu veriyor.Bunu kaldırmak istiyorum.Bana yardımcı olumusunuz ?

Ekli dosyalar

İhsan bey işin can alıcı kısmını bitirmişsiniz;ellerinize,bilginize sağlık.Denedim,fakat tarih sayı olarak çıkıyor ve A ve B sütunlarına yazı yazıyor sadece.Ben makroya baktım ellemeye kıyamadım.Bir göz atsanız lütfen..

Üstadım, ben çıkmayan satırları hallettim.Sadece tarih ve diğerlerini de 2 krş.haneli yaparsanız işimiz birmiş olacak sayenizde.

Tarih de halloldu ama kuruş formatını excele yazında metin olarak saklanan sayı şeklinde hata veriyor.Formatım şu şekilde :

Range("C" & Bos_Satir).Value = Format(TextBox1, "#,##0.00")

İhsan hocam size çok çok teşekkürler ediyorum.Sorunum kalmadı.
İyi ki varsınız.
Esen kalın.

İhsan hocam,
Taslağı kendi dosyama uyarladım.Combo'lardaki arama bir harf yazınca listeliyor.Metin içinde ürünlerin yada müşterilerin isimleri uzun oluyor biliyorsunuz.Örneğin: "MEHMET TALAT YILMAZ" şeklinde bir müşteriye ulaşırken "TALAT" yada "TAL" v.s. şeklinde yazdığımda bu kelimeyi içeren müşterileri listelemesi gerekiyordu.Bu bağlamda müşteri ve ürünleri bu şekilde listeletmek için elimdeki bir makroyu aşağıya yazıyorum.Bunu sizin yazılımınıza uyarlamak mümkünmüdür ?

Private Sub TextBox1_Change()
On Error Resume Next
METİN1 = TextBox1.Value
Set FC2 = Range("A3:A324").Find(What:=METİN1)
Application.Goto Reference:=Range(FC2.Address), _
Scroll:=False
Selection.AutoFilter Field:=2, Criteria1:="*" & TextBox1.Value & "*"
If METİN1 = "" Then
Selection.AutoFilter Field:=2End If
End Sub

Arkadaşlar sizden bir ricam var;bu konu hakkında olumlu yada olumsuz birşey söylermisiniz.İstediğimin oluru yoksa bunu bilmek isterim,Lütfen..

İhsan hocam merhaba,
Aşağıdaki kodlar benim istediğim süzgü kodunu içeriyor. Sizin kodlara adapte edermisiniz ? (Bu sözlerimi yanlış anlamazsınız umarım.Amacım sadece işinizi kolaylaştırmak.)

Dim suz As Integer
ListBox1.Clear
For suz = 1 To WorksheetFunction.CountA([a1:a500])
If Cells(suz, 1) Like "*" & TextBox1 & "*" Then
ListBox1.AddItem
s = s + 1
ListBox1.List(s - 1, 0) = Cells(suz, 1)

End If
Next
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
ListBox1.ColumnCount = 3
End Sub

Sayın tekintek,

Textbox1'in kodlarını aşağıdaki şekilde değiştirerek bir dener misiniz.

Dim suz As Integer
ListBox1.Clear
For suz = 1 To WorksheetFunction.CountA(Sheets("MÜŞTERİLER").[a1:a500])
If Sheets("MÜŞTERİLER").Cells(suz, 1) Like "*" & TextBox1 & "*" Then
ListBox1.AddItem
s = s + 1
ListBox1.List(s - 1, 0) = Sheets("MÜŞTERİLER").Cells(suz, 1)
End If
Next
End Sub

Şaban bey ilginize teşekkür ederim.Dediğinizi yaptım fakat süzgü çalışmadı.

Şaban üstadım sorun benden kaynaklanmış.
Çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Geri