UserForm'dan veri güncelleme

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-04-2021
Merhaba arkadaşlar ListBox daki veriyi seçip TextBox lara alıyorum. Değiştir veya sil butonuna tıkladığım zaman anında excel sayfasında silinmiyor veya değişmiyor. Eski haliyle duruyor. UserFormu kapattıktan sonra Değişiklik excel sayfasına yansıyor. Verileri anında sayfaya yansıtacak kodu eklerseniz sevinirim. İyi çalışmalar.

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Merhaba Sayın yavuz829 Kullandığınız dosyayı ekleseniz daha iyi olur. Çünki size verilecek kodlar sayfa yapısına uygun olayacaktır buda orası şöyle burası böyle uzar gider. Genede siz bilirsiniz. Dosya olsaydı belkide şu an çözüm mesajını okumuş olacaktınız. Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
29-04-2021
Hocam benim eklediğim program yamalı bohça gibi her bir yerden bulduğum bir kodu yamalamaya çalıştım. Ne kadar sağlıklı bir dosya olduğundan da emin değilim. Fatura sayfasındaki B9 dan G17 ye kadar olan satırları TextBox62 dan TextBox67 ye kadar olan TextBoxlara alarak değiştiriyorum. ve siliyorum. Anında fatura sayfasında güncelleme yapmıyordu. Biraz kurcaladım oldu mu olmadı mı bende tam emin değilim.

Hocam size zahmet olacak kontrol edersiniz.
Formda bir kod bulmuştum. ekliyorum ilk sekiz satırın silinmemesi için sil butonuna eklerseniz çok iyi olur.

Silmeyi A9 ile A17 satırları arasında yapmamıza izin versin. Fatura yazıcıyz göre ayarlanmış şablon olduğu için veriyi sil değimiz zaman satır siliyor. Fatura şablonu bozuluyor. Eğer oluyorsa Silme değilde satırı temizlesin. Olmuyorsa satırı sildikten sonra A17 ye bir satır eklesin.
İyi çalışmalar.

Dim Arr()
Application.ScreenUpdating = False
For Each R In Selection.Rows
If R.Row <= 8 Then

MsgBox "İLK SEKİZ SATIRI SİLEMEZSİNİZ..", vbExclamation, "UYARI"

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Eksik fazla varmı dosyayı kontrol edermisiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
29-04-2021
Çok teşekkürler hocam çok güzel olmuş satırı silmiyor. Temizliyor.

*Hocam A9 dan A17 ye kadar olan hücreler boş olduğu zaman UserForm'u açtığımız da ListBox'da sadece B2 satırı görünüyor. Veri aktardıktan sonra faturanın hepsi ListBox'da görünüyor. A9 dan A17 ye kadar olan satırlar boş olduğu zamanda fatura tam olarak ListBox'da görünsün.

* Eğer oluyorsa sil ve değiştir işlemi A9 - A17 satırlar arası için geçerli olsun. A9-A17 arası satırlar dışındaki satırları silmek veya değiştirmek istediğimiz zaman uyarı versin.

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
4 Nolu mesaj eki günceldir.
Yapılan fatura tam olarak ListBox'da görünüyor. Silme işlemi sadece A9 - A17 satırlar arası için geçerli. Diğer yerlerde hatalı veri seçimi hatalı uyarısı verip silme durduruluyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
29-04-2021
Çok teşekkürler hocam ellerinize saklık çok güzel olmuş.

Hocam Fatura Sayfası Dokuzdan A9 dan A17 ye kadar dolu olduğu zaman bir satırı seçip sildiğimiz zaman bulunduğu satırın başındaki numara değil de İlk satırın başındaki numarayı siliyor. İlk satırın başındaki veri silinmesin, seçtiğimiz satırın başındaki numara silinsin.

Eğer oluyorsa aradaki bir satırı sildiğimiz zaman satırların arasındaki boşluğunun kapanası için silinen satırın altındaki satırlar bir yukarı kaysın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
29-04-2021
Çok teşekkürler hocam ellerinize sağlık çok güzel olmuş.

Hocam Fatura Sayfası Dokuzdan A9 dan A17 ye kadar dolu olduğu zaman bir satırı seçip sildiğimiz zaman bulunduğu satırın başındaki numara değil de İlk satırın başındaki numarayı siliyor. İlk satırın başındaki veri silinmesin, seçtiğimiz satırın başındaki numara silinsin.

Eğer oluyorsa aradaki bir satırı sildiğimiz zaman satırların arasındaki boşluğunun kapanası için silinen satırın altındaki satırlar bir yukarı kaysın.

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Sil butonundaki (CommandButton15_Click) kodu aşağıdaki ile değiştirip denermisin.

Kod:
Private Sub CommandButton15_Click()
If ListBox1.ListIndex < 7 Or ListBox1.ListIndex > 15 Then
MsgBox "YANLIŞ VERİ SEÇİMİ"
Exit Sub
End If
On Error Resume Next
sor = MsgBox("Silmek istediğinizden eminmisiniz?", vbYesNo)
If sor = vbNo Then Exit Sub
sat = ListBox1.ListIndex + 2
Range("B" & sat & ":G" & sat).ClearContents
Range("a2:h" & [a17].End(3).Row).Interior.ColorIndex = xlNone
UserForm_Initialize
Range("B9:G17").Select
    ActiveWorkbook.Worksheets("Fatura").Sort.SortFields.Clear
    ActiveWorkbook.Worksheets("Fatura").Sort.SortFields.Add Key:=Range("B9:B17") _
        , SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortNormal
    With ActiveWorkbook.Worksheets("Fatura").Sort
        .SetRange Range("B9:G17")
        .Header = xlGuess
        .MatchCase = False
        .Orientation = xlTopToBottom
        .SortMethod = xlPinYin
        .Apply
    End With
    Range("A9").Select
Range("A9") = 1
For i = 10 To 17
If Cells(i, 2) <> "" Then
Cells(i, 1) = Cells(i - 1, 1).Value + 1
Else
Cells(i, 1) = ""
End If
Next
MsgBox "SEÇİLEN VERİ SİLİNMİŞTİR"
TextBox62.Text = [z1]
TextBox63.Text = [z1]
TextBox64.Text = [z1]
TextBox65.Text = [z1]
TextBox66.Text = [z1]
TextBox67.Text = [z1]
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
29-04-2021
Hocam verileri yukarıya kaydırdığı zaman A Sütununda ki sıra numaralarında sorun çıkıyor. Her bir satır sildiğimizde önce sıra no 1 i siliyor. Ondan sonraki ikinci bir satırı sildiğimiz zaman Sıra no 2 yi siliyor. Yanı sıra Numaraları Yukarıya doğru kaymıyor. Yukarıdan itibaren sıra noları silinirken aşağıdaki boş satırların başında sıra numarası kalıyor.

Sil komutunu verdiğimiz zaman satırı yukarıya kaydırdığı zaman boş satırda sıra numarası kalmasın. Yukarıdaki dolu satırların başında sıra numarası olsun. İyi çalışmalar.

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Merhaba.
"Her bir satır sildiğimizde önce sıra no 1 i siliyor." Ben 2007 kullandığım için demiş olduğun bende olmuyor. Hangi satırı silersem sileyim sıra nosu dolu satıra göre oluyor. Siz genede yukardaki kodları yeniledim. tekrar değiştirip deneyin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
29-04-2021
Çok teşekkürler Hocam elleriniz sağlık.
Hocam kusura bakmayın. Her halde yanlış bir işlem yapmışım. Dediğiniz gibi Tekrar ekledim hiç bir sorun çıkmadı. Sizi de çok yordum. yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Rica ederim. İşinizi gördü ise ne mutlu.