• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserForm'dan veri aktarmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
Arkadaşlar aşağıdaki ComboBox ve TextBox lardaki verileri Sayfa1 de A9 satırından başlayarak aktarmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum. Döngü olacak.

ComboBox1 'metin
TextBox25 'TL
ComboBox2' Metin
TextBox26' TL
TextBox28' TL
TextBox5' Metin

A9 Dan başlayıp ComboBox1 A9, TextBox25 A10 mu yoksa B9 olarak mı devam edecek. açıklama yaparsanız veya bir örnek dosya eklerseniz daha iyi olur.

İyi çalışmalar...

Hocam A9 olarak devam edecek.

Hocam ekli dosyada Fatura sayfasındaki UserForm1 ile fatura sayfasına satışı aktarıyorum. Verileri A6 satırına aktarıyor. Aktarılan satıra sıra numarası vereceğine A6 dan A24 e kadar olan sütuna sıra numarası veriyor. A sütunu sıra numaraları ile dolu olduğu için ikinci bir satıra veri giremiyorum. Mantık olarak tek aktarıldığı satıra sıra numarası vermesi gerekmez mi. Numaraları kaldırsanız da olur veya her veriyi girdiğimiz zaman sadece o satıra numara versin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yavuz bey eklediğiniz dosyada hiç bir açıklama bulamadım. Userform ları da inceledim ama ye yapmak istediğinizi anlamadım. Hangi forma girilen verileri hangi sayfada hangi hücrelere aktarılmasını istiyorsunuz net şekilde açıklama yaparsanız daha faydalı olacaktır. Aslında bütün isteklerinizi liste haline getirip eklediğiniz dosyada istenilenler sayfası açsanız tek tek tamamlasak daha da güzel olur.

İyi çalışmalar...

Hocam istenilenler listesini sayfama ekledim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyanızı kontrol edermisiniz.

Umarım istediğiniz gibi olmuştur. Farklı bir durum varsa yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar...

Ekli dosyalar

Çok teşekkürler Ulutanas bey.

Bir, iki değişiklik daha istiyorum. Yeni eklediğim dosyamın istediklerim sayfasında açıklama yaptım. Bu konularda da yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Rica ederim Yavuz bey umarım diğer isteklerinizide hallederiz.

İyi çalışmalar...

Yeni eklediğim dosyaya Fatura sayfasındaki UserForm1'e TextBox62 den TextBox67 ye kadar TextBox ekledim 9. satırdan 17. nci satıra kadar olan dolu satıra tıklayarak TextBox lara doğru alıyorum. ListBox da seçili satırı değiştirmeyi ve silmeyi beceremedim. Değiştirme ve silme için sizden yardım bekliyorum. Saygılarımla iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri