• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformdan veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2013 Türkçe
Arkadaşlar selamlar

Kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapılabilen bir dosyam var, kişi tc numarasını kullanıcı adını ve şifresini userforma girerek giriş yap butonu yardımıyla dosyaya griiyor, ve sadece kendisi için izin verilen bilgilere ulaşabiliyor, sadece kendisiyle alakalı bilgilere erişebiliyor.

İki tane userformum var, birinde kullanıcı girişi, diğerinde de şifre değiştirme paneli var,

benim sıkıntım Userform2 adındaki şifre değiştirme panelimle ilgili.
panelimde 4 tane textbox var, ilk textbox tc, ikinci textbox kullanıcı adı 3 textbox eski şifre 4. textbox ise yeni şifre için.

istiyorum ki;

Kişi şifre değiştir paneline girdiğinde tc numarasını, eski şifresini ve yeni şifresini girdikten sonra şifre değiştir butonuna basınca eğer burdaki tc, kullanıcı adı ve eski şifre "h" sayfasındaki kullanıcı adı ve şifresi ve tc ile uyuşuyorsa yeni şifreyi "h" sayfasındaki eski şifre ile değiştirsin.

Not: Şifre sayfasında kullanıcı bilgileri B sütunundan başlayarak b,c,d.... şeklinde kullanıcı sayısına göre artıyor,

b1 hücresinde şifre,
b2 hücresinde kullanıcı adı
b3 hücresinde de tc no yer almaktadır, bu düzen c d e f g.... tüm sütunlarda böyledir.

ÖZET: Kısaca şifre değiştir butonuna tıklandığında girilen bilgilerin tümünü "h" sayfasındaki bilgilerden bulsun, bu bilgilerle tamamen uyuşuyorsa, userformadki yeni şifre bölümüne yazılanı "h" sayfasında ilgili kişiye ait olan eski şifre ile değiştirsin.

Dosyam: http://s3.dosya.tc/server5/6v48un/kullanicigirisi.xls.html
TEŞEKKÜRLER.
ACİL

Son düzenleme:
yok mu arkadaşlar cevap verebilecek kimse

ya aslında istediğim şey çok basit, normal bir textboxtan excele veri aktarma olayı, bundan farkı sadece, hücreyi karşılaştıracak textboxtaki verilerle aynıysa, şifreyi yenileyecek, yani hücredeki veriyle değiştirecek

. . .

Dediğiniz gibi kodlama basit ancak,
auto_open ile uğraşmak yordu.

Biraz yazdım ama tabloyu aç kapa uğraşmak keyfimi kaçırdı. Biraz inceleyip devamını getirebilirsiniz...

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()

Dim H As Worksheet: Set H = Sheets("h")

For i = 2 To 30

If H.Cells(1, i) <> "" Then
If H.Cells(1, i) = sicilno Then
If H.Cells(2, i) = kullanıcıadı Then
If H.Cells(3, i) = şifre Then
H.Cells(3, i) = TextBox1
MsgBox "Şifre Değiştirme İşlemi " & chr10 & "Başarıyla Tamamlandı..."
Exit Sub
Unload Me
End If
End If
End If
End If
Next i

MsgBox "Girilen Bilgiler Hatalıdır", vbCritical

End Sub

. . .

hocam bunu kendi orjinal dosyama yükledim, sıkıntısız çalıştı lakin sadece tek kullanıcı için değişiklik yapıyor, 2. ve sonraki sütunları yani c,d e... sütunlarındaki kullanıcıların bilgilerini değiştirmiyor, girilen bilgiler hatalı diyor

. . .

Bende deniyorum sorun görünmüyor.

. . .

hocam sorunu buldum, benim dosyamdaki tc bölümleri sayı olarak görünüyormuş, onları metin haline getirince sorun çözüldü

Geri