• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformdan veri aktarma

nnermin06

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Userform üzerinde ulaştırdığım textboxlara veri girerek "aktar" butonu ile bunu dolduracağım formun ilgili hücrelerine aktarabiliyorum. Buradan ötesini başaramadım. Sorum şöyle :

Aynı userform üzerine ekleyeceğim yeni bir buton aracılığıyla;
Textbox2'ye girdiğim veri Sayfa2 B hücresine
Textbox3 ve Textbox6'ya (Aralarına "-" (TİRE) işareti konarak) girdiğim veriler Sayfa2 C hücresine
Textbox7'ye girdiğim veri Sayfa2 D hücresine
Textbox8'e girdiğim veri Sayfa2 E hücresine aktarılacak ve bilgiler aktarıldıktan sonra form temizlenecek. Yeni girişlerde Sayfa2 üzerinde bir önce işlediğim veriden hemen sonraki boş listeye aktarılacak.
Umarım anlatabilmişimdir.
Şimdiden teşekkürler

Merhaba,

Aşağıdaki gibi bir yapı kurabilirsiniz.

Kod:
Dim S2 As Worksheet, son As Long

Set S2 = Sheets("Sayfa2")
son = S2.Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row + 1

S2.Cells(son, "B") = Textbox2.Text
S2.Cells(son, "C") = Textbox3.Text & "-" & Textbox6.Text
S2.Cells(son, "D") = Textbox7.Text
S2.Cells(son, "E") = Textbox8.Text

Textbox2.Text = ""
Textbox3.Text = ""
Textbox6.Text = ""
Textbox7.Text = ""
Textbox8.Text = ""
.

Ömer arkadaşım merhaba. İlginize ve emeğinize teşekkür ediyorum.
Kodlar çalışıyor fakat ufak bir-iki sorun oluştu.
Öncelikle "son = S2.Cells(Rows.cout, "B").End(xlUp).Row + 1" satırında hata verdi. Rows.cout yazan yeri Rows.count olarak düzelttim ve sorun halloldu.
Diğer bir sorun da şu :Benim yaptığım tablo aynı sayfa içerisinde (Saya2) alt alta 4 sayfa (4 tablodan) oluşuyor ve her bir sayfanın başında tekrar eden başlıklar var. Butona bastığımızda 1. sayfadaki son sıradan değil de son sayfa olan 4.sayfanın ilk satırından sıralamaya başlıyor. Gerçi ben her sayfanın başındaki konu başlıklarını silip bunu tek sayfa haline dönüştürdüm ve bu sorun da halloldu ama rapor alırken çıktı 4 sayfa süreceği için her sayfanın başında başlıklar olmayacak. Bunu düzeltmenin yolu var mı? Tekrar teşekkürler.

Merhaba,

Hemşehrim, ben sayfalar arasında kaybolup gittim :)

Ömer arkadaşım merhaba. Geldiğinizi görünce az önce yardım ettiğiniz sorumu güncellemek istedim.

Ömer arkadaşım merhaba. İlginize ve emeğinize teşekkür ediyorum.
Kodlar çalışıyor fakat ufak bir-iki sorun oluştu.
Öncelikle "son = S2.Cells(Rows.cout, "B").End(xlUp).Row + 1" satırında hata verdi. Rows.cout yazan yeri Rows.count olarak düzelttim ve sorun halloldu.
Diğer bir sorun da şu :Benim yaptığım tablo aynı sayfa içerisinde (Saya2) alt alta 4 sayfa (4 tablodan) oluşuyor ve her bir sayfanın başında tekrar eden başlıklar var. Butona bastığımızda 1. sayfadaki son sıradan değil de son sayfa olan 4.sayfanın ilk satırından sıralamaya başlıyor. Gerçi ben her sayfanın başındaki konu başlıklarını silip bunu tek sayfa haline dönüştürdüm ve bu sorun da halloldu ama rapor alırken çıktı 4 sayfa süreceği için her sayfanın başında başlıklar olmayacak. Bunu düzeltmenin yolu var mı? Tekrar teşekkürler.

Denemediğim için hızlı yazımdan dolayı yazım hatası olmuştur. Yalnız esas sorunuzu anlamadım. Sorularınız küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklarsanız daha hızlı ve net yanıtlar alırsınız.

Ömer Bey merhaba.
Dosyayı yolluyorum. Açtığınızda karşınıza gelen sayfadan "formu aç" butonuna tıkladığınızda açılan formu doldurup "Verileri DÖF Takip Çizelgesine Aktar" butonuna basıldı mı benim bahsettiğim sorun ortaya çıkıyor. Veriler DÖF Takip Formu'nun 1.sayfasının son boş satırına değil de 75. sıra no'dan sonra sıralanmaya başlıyor. (Ben örnek olması amacıyla rastgele harflerden oluşan verileri doldurup yaptım.75.sıra no'da duruyor)Her bölümün aşındaki başlık satırlarını kaldırıp tek sayfa haline getirdim mi sorun ortadan kalkıyor ama bu sefer de az önce bahsettiğim durum meydana geliyor. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• FORM.xls
    FORM.xls
    222.5 KB · Görüntüleme: 124
Ömer Bey merhaba,
Sanırım dosyayı görmediniz, güncelliyorum..

Tabloyu bu şekilde düzenlemenize gerek yok. Tek bir başlık satırı ile yapmak istediğinizi yapabilirsiniz.

İlk başlık dışında alt kısımda yaptığınız tüm başlıkları silin. Daha sonra;

Dosya/Sayfa yapısı / Çalışma sayfası menüsünden "üste yinelecek satırlar" bölümüne;

$1:$5

yazın.

Bu şekilde, ön izleme yada yazdırda tüm sayfalarda aynı başlığı görürsünüz.

İşte bu kadar. Çok teşekkür ederim.

Geri