• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserFormdan UserForma Geçiş Yaparak Veri Kaydetme

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar ilgili seçimleri yaptıktan sonra veri girişi yapmak istiyorum, aynı zamanda her veri girişi yapılan yerdede listboxda veriler listelensin.. Böyle birşey yapmak mümkünmü, vba hakkında bilgisi olmayan birinin yapabileceği birşeymi. Yol gösteren olursa sevinirim. Saygılar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
9 UserForm yerine UserForm1' 1 adet ComboBox ilave etmeniz yeterlidir.
Sayfa isimlerini o ComboBox'a aldırıp, ComboBox'tan seçilen sayfaya kayıt yapabilirsiniz..

Not: Mesajımdaki anahtar kelimelerle sitede ya da google'da arama yaparak, yapmak istediklerinizi kendiniz de kolayca yapabilirsiniz..

9 UserForm yerine UserForm1' 1 adet ComboBox ilave etmeniz yeterlidir.
Sayfa isimlerini o ComboBox'a aldırıp, ComboBox'tan seçilen sayfaya kayıt yapabilirsiniz..

Not: Mesajımdaki anahtar kelimelerle sitede ya da google'da arama yaparak, yapmak istediklerinizi kendiniz de kolayca yapabilirsiniz..

Murat Bey, cevabınız için teşekkür ederim,
9 yerine bir userform kullan demişssiniz ama ben bunu düz mantık yaptım, çünkü o kadar bilgim yok vba hakkında, birde her test bilgilerinigireceğim sayfaların bilgileri farklı olacak o yüzden tek userformda yapamayacağımı düşündüm.

internette arattır demişşsinizde dediğim gibi vba ya yeni merak saran birsi olarak nerden başlamam gerek yardımcı olurmusunuz. link verirmisiniz. saygılar.

Bilginizin olmadığını görüyorum.

Tüm UserForm'ların formatı aynı zaten. Yine düz mantık kurarak, yapılacak olan aynı işlem için 10 ayrı UserForm'a gerek olmadığını idrak edebilirsiniz. ;)

Tek bir UserForm'dan tüm sayfalara veri aktarımı yapabilirsiniz.

Murat Bey, Her user form aynı olursa dediğiniz doğruda, ben her user formdan farklı bilgiler girmek istiyorum, yani label isimleri farklı olacak. 1.değer 2. değer diye isimlendirdiğim labelleri değiştireceğim.

:) Ben gördüğüme göre yorum yaparım.

Yine de tam olarak çalışmanızı bilmiyorum ama, ben olsam o kadar UserForm ile çalışmak yerine tek bir UserForm'a MultiPage ekleyip bu sayfalardan aktarım yapardım.

MultiPage yazıp aratabilirsiniz. ;)

multipage olayını bilseydim,öyle yapardım, sayenizde öğrendim Murat bey, peki şimdi combobox ile süzme işlemini gerçekleştirip multipage sayfalarına veri grişi için nasıl geçiş yaparım. örnek çalışma varmı,
hangi kodları kullanmalıyım. saygılar.

Teşekkür ederim, Murat Bey, anlaşılan forumda sizden başka şu dosyayı indiripte bir yol gösteren yok, çok zor birşey istemediğimi düşünmüştüm oysa anlaşılan uğraş gerektirecek, yada beni vba öğrenme sevdasından vazgeçireccek.

Bugün pazar ve şu an gece yarısı farkındasınız değil mi ?

Sabredin biraz.

"Teşekkür ederim, Murat Bey, anlaşılan forumda sizden başka şu dosyayı indiripte bir yol gösteren yok, çok zor birşey istemediğimi düşünmüştüm oysa anlaşılan uğraş gerektirecek, yada beni vba öğrenme sevdasından vazgeçireccek."

Bu düşüncelerinize katılmadığımı belirtmek isterim.

Neler oluyor ?

AyYıldızım ve ExcelF1 aynı kişi mi ?

Ben de bu sorunuzu anlamış değilim.
Boş verin.

İyi haftalar...

Peki. İstemiyorsanız cevap vermem ama siz de bir göz doktoruna görünün, dikkat testi de şart tabii ki, çünkü; nereden çıkardığımı göremeyecek hâldesiniz.

Hoşça kalın !

Son düzenleme:
Hala nereden çıkardığınızı anlamış değilim, bu benim kusurum, sizinde kusurunuz küstahlığınız.

Anlayışım kıt olacağına küstah olmayı tercih ederim.

Dosyanızla ilgilenen olacaktır elbette, kolay gelsin.

Ya Sen nasıl bir altın üyesin, ben bişey demişim, Excelf1 de bana katılmamış, bunun neresinden benimle excel f1 i aynı kişi yapabiliyosun. söylede bilelim nede olsa anlayışımız kıt.

Geri