• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformdan tarih kaydetme sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel2011 vba
Halk Eğitim merkezleri için Kurs takip ve ekders çizelgesi programı yapıyorum.GİRİŞ sayfasından personel ve kurs veri girişine tıkladığımda açılan userform da bilgileri güncellidiğim yada yeni veri girişi yaptığımda kurs_verileri sayfasındaki "g" ve"h" sütunlarına girilen tarih formatlarında hata oluşuyor ve ek ders çizelgesinde ders saatleri dağılımı bozuluyor.Eğer kurs_verileri sayfasındaki "g" ve"h" sütunlarındaki hücrelerdeki verileri manuel girersem sorun olmuyor.

Dosyam ektedir. Teşekkürler..

Ekli dosyalar

Bu şekilde deneyin.
Kod:
Sheets("kurs_verileri").Range("G" & Bos_Satir).Value = Format(TextBox4, "dd/mm/yyyy")
          Sheets("kurs_verileri").Range("H" & Bos_Satir).Value = Format(TextBox5, "dd/mm/yyyy")

Bu şekilde deneyin.
Kod:
Sheets("kurs_verileri").Range("G" & Bos_Satir).Value = Format(TextBox4, "dd/mm/yyyy")
          Sheets("kurs_verileri").Range("H" & Bos_Satir).Value = Format(TextBox5, "dd/mm/yyyy")

teşekkür ederim daha evvel de denemiştim ama sorun çözülmedi.Verileri güncelle butonuna basınca çizelge bozuluyor

Son düzenleme:
teşekkür ederim daha evvel de denemiştim ama sorun çözülmedi.Verileri güncelle butonuna basınca çizelge bozuluyor
aşağıdaki kodları kullanınız.:cool:
Kod:
Sheets("kurs_verileri").Range("G" & Bos_Satir).Value = cdate(TextBox4.value)
Sheets("kurs_verileri").Range("G" & Bos_Satir).numberformat="dd.mm.yyyy"
Sheets("kurs_verileri").Range("H" & Bos_Satir).Value =cdate(TextBox5.value)
Sheets("kurs_verileri").Range("H" & Bos_Satir).numberformat="dd.mm.yyyy"

aşağıdaki kodları kullanınız.:cool:
Kod:
Sheets("kurs_verileri").Range("G" & Bos_Satir).Value = cdate(TextBox4.value)
Sheets("kurs_verileri").Range("G" & Bos_Satir).numberformat="dd.mm.yyyy"
Sheets("kurs_verileri").Range("H" & Bos_Satir).Value =cdate(TextBox5.value)
Sheets("kurs_verileri").Range("H" & Bos_Satir).numberformat="dd.mm.yyyy"

TEŞEKKÜRLER ORİON1& HAMİTCAN yeni kayıtta sorun kalmadı. (Degistirilecek_Satir) içinde uygulamam gerekir sanırım çünkü güncellemede aynı sorun devam ediyor.

TEŞEKKÜRLER ORİON1& HAMİTCAN yeni kayıtta sorun kalmadı. (Degistirilecek_Satir) içinde uygulamam gerekir sanırım çünkü güncellemede aynı sorun devam ediyor.
dağa önce girilen tarihlerin olduğu aralığı tarih biçiminde formatlayınız.
önceki tarihleri değiştirmeniz lazım.
Biçim boyacısını kullanabilirsiniz bunun için.:cool:

evet güncelleme içindeki kodlarıda değiştirmeniz lazım.:cool:

Geri