• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserFormdan dosya çağırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan msanli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Kolay gelsin,

Belli bir klasör içinde bulunan (c:\rapor) içinde bulunan dosyaları bir user formdan açmak istiyorum ve açılan bu dosyalarıda, ayrı bir dosya içinde toplamak istiyorum.

Teşekkürler

msanli,

Öncelikle açmak istediğiniz dosyaların türü nedir(*.xls,*.doc,vs..)
Dosya turune göre açmak istediğiniz dosyalar açıldıktan sonra Save As(Farklı mı kaydedilsin) mi alınacak .

Tam olarak ne yapmak istediğinizi yazarmısınız.(Örnek dosyayı koymayı unutmayınız)

dosyalar .xls formatında. UserForm'dan açılan her dosya, yeni bir dosya içine (örnek tmp12345) şeklinde kayıt edilmeli, en son işlem de ise save as ile ana dosya oluşmalı.

Örnek dosya ekte

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

dosyanızda kucuk bir değişiklik yaptım(dosya isimlerini combobox'a değilde listbox'a yazdırdım)
Listboxtaki dosya ismi çift tıklandıktan sonra sayfa acılıyor save butonuna bastıgında raporlar1 klasorune kaydediyor.

Eğer istediklerinizi yanlıs anlamadıysam boyle birşey istemiştiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Kemal Demir,
İstediğime yakın bir uygulama. Bazı şeylerde değişiklik yapmak mümkün mü?
ListBox'dan seçilen dosyaları, yeni bir dosya altına sayfa olarak kopyalama yaptıktan sonra, yeni yaratılan dosya ya tmp12345 şeklinde bir dosya adı verip, daha sonra bu dosya en son halini aldıktan sonra gerçek ismi ile c:\raporlar1 altına kayıt yapılmasını istiyorum.

Sayın Kemal Demir,
İstediğime yakın bir uygulama. Bazı şeylerde değişiklik yapmak mümkün mü?
ListBox'dan seçilen dosyaları, yeni bir dosya altına sayfa olarak kopyalama yaptıktan sonra, yeni yaratılan dosya ya tmp12345 şeklinde bir dosya adı verip, daha sonra bu dosya en son halini aldıktan sonra gerçek ismi ile c:\raporlar1 altına kayıt yapılmasını istiyorum.

Bu konu ile ilgili olarak, çalıştığım dosyayı ekliyorum. Sayın Dede ve Kemal Demir ile buraya kadar geldim.

İstediğimi dosya içinde açıkladım. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
İyi akşamlar,
Bu konuda yardım edebilecek herkesden destek bekliyorum.

Arkadaşlar,
6 mesajdaki dosyaya bir çözüm arıyorum. web'de değişik kodlar buldum ama bana uymadı. lüften yardım...

Yardımcı olursanız sevınırım

selamlar.
işim gereği sabit server içerisinden bir çok klasör kullanıyorum. Gün içerisinde bir çok kez bu klasörlere girip çıkıyorum. Bir excel sayfasında bunları butonlar yardımıyla çağırmak/açmak istiyorum. örnek dosya ekte olduğu gibidir. yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

selamlar.
işim gereği sabit server içerisinden bir çok klasör kullanıyorum. Gün içerisinde bir çok kez bu klasörlere girip çıkıyorum. Bir excel sayfasında bunları butonlar yardımıyla çağırmak/açmak istiyorum. örnek dosya ekte olduğu gibidir. yardımcı olursanız sevinirim

merhaba
Kod:
Sub ORTALAMALAR()
Workbooks.Open Filename:="[COLOR="Red"]D:\örnek\ORTALAMALAR\KİTAP1.xls[/COLOR]"
MsgBox "Ortalamalar Klasöründeki Kitap1.xls Açıldı", , "İhsan Tank"
End Sub
Sub RAPOLAR()
Workbooks.Open Filename:="[COLOR="red"]D:\örnek\RAPORLAR\KİTAP1.xls[/COLOR]"
MsgBox "Rapolar Klasöründeki Kitap1.xls Açıldı", , "İhsan Tank"
End Sub
Sub TELEFONLAR()
Workbooks.Open Filename:="[COLOR="red"]D:\örnek\TELEFONLAR\KİTAP1.xls[/COLOR]"
MsgBox "Telefonlar Klasöründeki Kitap1.xls Açıldı", , "İhsan Tank"
End Sub
dosyanızdaki butonlara atıyarak kullanınız.
Kırmızı Yerleri Kendinize Göre Uyarlayınız.
Deneme Yapmak İçin D Sürücüsüne Dosyayı Kopyalıyarak Deneyiniz.

Ekli dosyalar

Sayın İhsan bey

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Aslında benim tam olarak istediğim klasörü çağırmak ve istediğim excel dosyasını açmak. Bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim. Saygılar

Sayın İhsan bey

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Aslında benim tam olarak istediğim klasörü çağırmak ve istediğim excel dosyasını açmak. Bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim. Saygılar

bunu tam anlamadım sizin istediğiniz içindeki excel'i değil de normal klasörü mü açmasını istiyorsunuz eğer ki bu ise
Kod:
Sub ORTALAMALAR()
Dim ihsan
ihsan = Shell("C:\WINDOWS\Explorer.exe [COLOR="Red"]D:\örnek\ORTALAMALAR[/COLOR]", vbNormalFocus)
MsgBox "Ortalamalar Klasörü Açıldı", , "İhsan Tank"
End Sub
Sub RAPOLAR()
Dim ihsan
ihsan = Shell("C:\WINDOWS\Explorer.exe [COLOR="red"]D:\örnek\Raporlar[/COLOR]", vbNormalFocus)
MsgBox "Rapolar Klasörü Açıldı", , "İhsan Tank"
End Sub
Sub TELEFONLAR()
Dim ihsan
ihsan = Shell("C:\WINDOWS\Explorer.exe [COLOR="red"]D:\örnek\TELEFONLAR[/COLOR]", vbNormalFocus)
MsgBox "Telefonlar Klasörü Açıldı", , "İhsan Tank"
End Sub
kırmızı olan yerleri kendinize göre uyarlayınız
bu kodları buton'larına atıyarak deneyiniz
örnek dosyayı d sürücüne kopyalıyarak deneyiniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri