• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform'daki Yanlışlıklar

Excel Vers. ve Dili
Plus 2010
Linkini verdiğim sayfadaki userform örneğinde ilk girişten sonra artık ID numarasını kendiliğinden vermesi gerekiyor ve bir dahaki excel veya form açıldığında kaldığı yerden devam etmeli. Birçok örnek var ama ID numarasının nasıl düzeltileceğini anlayamadım. Meselâ ID numarasına 1 yazınca başlık kısmına yazıyor yani sütun başlıklarını siliyor. İkincisi "Kaydet" butonuna basınca tamam kaydediyor ama yeni bilgi girişi için form alanları temizlenmiyor.

http://www.excel.web.tr/f14/bilgi-giri-formu-t140220/sayfa2.html

İkinci örnek

İlk soru: Bu forumda işler rica minnet mi yürütülüyor?
İkincisi: Soru olmazsa forum olur mu?
Yanıtınız evetse o zaman ben yanlış yerdeyim.

Bu da ID numarasını (Otomatik satır sıra numarası) istediğiniz satırdan başlatan kodlar. Örnekte A5 satırdan itibaren başlıyor.

Sub ıd()
Dim k As Integer
If Worksheets("sayfa1").Range("a5").Value = "" Then
Worksheets("sayfa1").Range("a5").Value = 1
Else
say = Worksheets("sayfa1").Range("a65536").End(xlUp).Row
For k = 5 To say

Worksheets("sayfa1").Cells(k + 1, 1) = k - 3

Next k
End If
End Sub

Merhaba,

Forumumuzda işler rica ile yürütülmüyor. Gönüllülük esastır. Müsait olan üyeler ya da yöneticiler konulara cevap veriyorlar. Ama bir noktayı unutmayın. Yönetici olarak bizler sürekli forumu takip edemiyoruz. Çünkü önceliğimiz olan işlerimiz var. Boş vaktimiz olursa ki genelde akşam bu vakitleri ayırabiliyoruz soruları inceleyip elimizden geldiğince yanıtlamaya çalışıyoruz.

Soru olmazsa forum elbetteki olmaz...

Forumumuzda userform kullanımı ile ilgili olarak birçok örnek bulunuyor.

Biraz detaylı arama yapmanız gerekiyor.

Aşağıdaki linkteki konuları incelediğinizde userform hakkında epey bilgi edinmiş olacaksınız...

Uygulamalı excel eğitimi

Userform ve nesnelere yönelik uygulamalar

İnanın Korhan Bey asıl işimi bırakıp takıldığım konuyla ilgili uygun anahtar kelimeleri girip çıkan sonuçlara göre soru soruyorum. Hani vaktim olsa bütün buradaki dosyaları ve örnekleri sömüreceğim. Çok detaycı ve kuşkucuyumdur. Yaptığım iş itibariyle çok az işim düşüyor buraya. Veri girişi için eksiksiz bir form tasarlamaktı amacım aylar geçti gerek kalmadı. Excel'e elle giriyoruz arkadaşlarla. Yamalı bohçaya döndü. Gerçekten çabuk yanıt almak çok önemli yoksa hiçbir değeri kalmıyor. Sorduğum sorular çetrefilli, girift neredeyse bir program yaptırmaya varacak kadar içiçe geçmiş kodlardan oluşmuyor. Nerede durmam gerektiğini biliyorum. Yapı itibariyle çekingen bir insanım (biraz da alıngan) soru göndermeden önce on kez düşünüyorum. Acaba saçmalar mıyım, acaba sizleri gereksiz yere oyalar mıyım diye.

Geri