• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformdaki textboxlar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE-2003 Türkçe
Arkadaşlar Merhaba,
Userform üzerindeki Textbox lara veri girerek excell sayfasına aktarıyorum fakat formu her açışımda textbox lar boş olarak geliyor. Benim istediğim bir önce girdiğim veriler silinmesin formu açtığımda textbox larda bir önceki yazdığım veriler gözüksün

EKteki dosyada daha teferruatlı anlattım

Şimdiden teşekkürler

Selamlar,

Formunuza aşağıdaki kodu uygulayıp denermisiniz. Formunuz açılınca hücredeki veriler TextBoxlara gelecektir.

Kod:
Private Sub UserForm_Activate()
    TextBox1 = Sheets("A").Range("C7")
    TextBox2 = Sheets("A").Range("D7")
    TextBox3 = Sheets("A").Range("C8")
    TextBox4 = Sheets("A").Range("D8")
End Sub

Sayın Korhan Ayhan,
Teşekkür ederim dediğiniz gibi form açılınca hücredeki veriler textBox lara geliyor. Fakat ben 6 tane userform kullanıyorum ve hepsi aynı hücrelere veri aktarıyor.
Son aktarılan veri diğer userformlardada gözükecek. Hücredeki verilerin textbox lara taşınması benim işimi görmeyecek gibi. Eğer textboxlara önceki girdiğim değerler silinmeden kalacak bir kod varsa çok iyi olur, yoksa excell sayfalarını çoğaltarak sizin gönderdiğiniz kodu kullanmayı deneyeceğim.
Çook Teşekkür ederim

Sayın Korhan Ayhan,
Teşekkür ederim dediğiniz gibi form açılınca hücredeki veriler textBox lara geliyor. Fakat ben 6 tane userform kullanıyorum ve hepsi aynı hücrelere veri aktarıyor.
Son aktarılan veri diğer userformlardada gözükecek. Hücredeki verilerin textbox lara taşınması benim işimi görmeyecek gibi. Eğer textboxlara önceki girdiğim değerler silinmeden kalacak bir kod varsa çok iyi olur, yoksa excell sayfalarını çoğaltarak sizin gönderdiğiniz kodu kullanmayı deneyeceğim.
Çook Teşekkür ederim

6 userform'ada ayni kodları yazmalısınız.
Başka türlü olmaz.:cool:

İlginize teşekkürler

Sayın Korhan Ayhan ve Sayın Evren Gizlen her ikinizede çok teşekkür ederek size konuyu daha iyi anlatan yeni bir dosya gönderiyorum

Teşekkürler

Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Çok teşekkür ederim
İşte budur
Çok sağolun beni büyük bir yükten kurtardınız.

Saygılarımla

Excel açılıp kapatılınca dahi textboxa girilen verilerin silinmemesi için nasıl bir kod yazmalıyız?

Excel açılıp kapatılınca dahi textboxa girilen verilerin silinmemesi için nasıl bir kod yazmalıyız?

Sorumun cevabını buldum. Paylaşayım. Belki birilerinin işine yarar...

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
TextBox12.value=Sheets("Sayfa1").Range("b4").value
End sub

Geri