• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserFormda Upload

Excel Vers. ve Dili
2007TR - 2010TR
Merhaba arkadaşlar,

Video dosyaları ile ilgili bir çalışma yapıyorum ve bir yerde tıkandım. Acaba userform üzerinden bilgisayarımızda bulunan bir video dosyasını seçerek bu dosyanın bilgisayarda başka bir konuma kopyalanmasını ve kopyalandığı kısmın yolunun bir textbox veya combobox gelme işlemini yapabilmek mümkünmüdür?

Örneğin masaüstündeki bir video dosyasını userform üzerinden seçip D:\Filmler adlı klasöre kopyalama işlemini ve kopyalama işlemi sonunda yolunun herhangi bir text veya combo kutusunda olması sağlanır mı?

konuyla ilgili görüşlerinizi rica eder, herkese iyi çalışmalar dilerim.

Son düzenleme:
sayın halit bir türlü beceremedim. acaba konu hakkında bilgi vermeniz mümkün mü?

1-resim sayfasının içinde resim dosyası düğmesi var ona tıklayın
2-önce açık sarı renkli açılan liste kutusundan yapacağın işlemi seç
3-seçenek kutularından birini işaretle
4-Resimleri veya dosyayı bul düğmesine tıkla video dosyanın klasörünü bul
5-Yeni Resimin Klasörünü Bul tıkla hedef klasöreü bul
6-Resimi veya Dosyayı Kopyala,Taşı, Değiştir düğmesine tıkla

bundan sonra işlem tamamlanacaktır tabi seçenek düğmelerinden seçtiğin işe bağlı olarak işlim yapacaktır.

bahsi geçen dosya ile istediğim işlem gerçekleşiyor ancak bunu kendi dosyama entegre etmekte zorluklar yaşadım. ayrıca istediğim işlemde kopyalanacak olan videonun yolu sabit olacak .kullanıcı herhangi bir yol seçme yetkisine sahip olmayacak. Ayrıca istediğim işlemi özetlemek gerekirse bir upload sitesi gibi çalışan bir sisteme ihtiyacım var. Dosyayı bilgisayardan seçeceğim ve daha önceden belirlenen konuma kopyalayacak. tabi kopyaladığı yerin yolunuda bir textbox veya combobox a yazacak. Örnek dosya ekledim. yardımlarınızı rica ederim.

İyi Çalışmalar.

Ekli dosyalar

yardım edecek olan var mı sayın hocalarım. Gün içinde çok önemli benim için ama olmazsa canınız sağolsun ...

Kolay gelsin

aşağıdaki kodu denermisiniz.

Private Sub CommandButton1_Click()
a = Application.GetSaveAsFilename
TextBox2.Text = a
TextBox3.Text = "D:\VİDEOLAR\" & Dir(a)
If a = False Then
MsgBox "Veri alınacak dosyayı seçmediniz.", vbInformation, "DİKKAT"
Exit Sub
Else
End If
Dim DosyaSistemi
Set DosyaSistemi = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
DosyaSistemi.CopyFile TextBox2.Text, TextBox3.Text
MsgBox "İşlem tamam"
End Sub
Private Sub CommandButton2_Click()
Unload Me
End Sub

Çok teşekkür ederim sayın halit bende yaptığınız çalışmadan esinlenerek buna benzer birşeyler yaptım: Çok Çok sağ olun. İyi Çalışmalar.

iyi günler

Geri