• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda saat problemi

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Selam arkadaşlar. Ekli dosyadaki formu açınca form üzerinde tarih ve saat çalışmakta . Formu kapatınca tarih ve saat makrosu sonlanmadığı için ya vba dan kapatabiyoruz yada dosyayı kapatıp tekrar açmak zorunluluğu oluyor. Form kapanınca saat'i de nasıl kapattırabiliriz.

Ekli dosyalar

Ek'li dosyayı inceleyiniz.

Arkadaşım ilgine teşekkür ederim yalnız formda sıra numarasındaki herhangi bir rakamı yazıp BUL tıklayınca ikinci form açılması gerekli eski halinde normal olarak formlar çalışıyor fakat saat problemi var. Sizin eklemiş olduğunuz kod ile ikinci forma geçiş yapmıyor.

Merhaba,

Form çıkış düğmesindeki kodu aşağıdaki gibi değiştirin.

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
End
Unload Me
End Sub

Korhan Hocam sanırım bu da işe yaramıyor.
Userform1'i kapatıp, buton ile açma işlemini bir kaç kez yapınca, hata mesajı alıyorsunuz.

Bununla ilgili alternatif bir çözüm daha uygun olacaktır. Modül içinde Start - Stop gibi bir uygulama.

Sayın vardar07, benim kafa bu saatte durma noktasına geldi ve yarın iş var haliyle.

Hem Korhan Hocam gibi bir üstad var iken bize söz düşmez :) (Olaydan sıyrılma politikası hocam) :)

Merhaba,

Form çıkış düğmesindeki kodu aşağıdaki gibi değiştirin.

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
End
Unload Me
End Sub
korhan bey teşekkürler sorun çözüldü.
ExcelF1 arkadaşa'da uğraşmasından dolayı teşekkürler.

Ben olayı yanlış anladım sanırım. Saat hatası alıyorum deyince, Userform1'i bir kaç kez kapatıp açtığınızda aldığınız hatayı kastediyorsunuz sanmıştım.

En azından bu hatayı ben alıyorum :)

Sorununuzun çözülmesine sevindim. Hayırlı geceler Sizlere.

Sizlerede hayırlı geceler.

Alternatif olarak StatusBar nesnesini kullanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Alternatif olarak StatusBar nesnesini kullanabilirsiniz.

Teşekkürler dosya açılmıyor korhan beyin önerisi ile kapatma butonlarına End eklemekle normal çalışıyor.

Geri