• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda resmi yazışma programı

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
Arkadaşlar ekteki resmi yazışma programını siz değerli hocalarım sayesinde ve kendimden de bir şeyler katarak yapmaya çalıştım.Userformu bitirdim.Fakat kodlamalarında yardımlarınıza ihtiyacım var.Umarım desteğinizi esirgemessiniz?Saygılar
Resmi yazışma programında bulunan userformda 6 adet buton var(yeni kayıt,kaydet,değiştir,çıkış,temizle ve sil)
1-Çıkış butonuna bastğımda otmatik kayıt olması ve kaydetmek istiyormusunuz sorusunun sorulmaması
2-Yeni kayıt butonuna bastığımda sayfanın temizlenerek tarih bölümünün bugünkü tarihi göstermesi,şefliği ve kurum amirinin adı soyadı ve ünvanının ek sayfasındaki ilk hücredeki isimlerin yazılması
3-kaydet butonuna bastığımda (sayısı,kodu,konusu,şefliği,tarihi,gideceği kurum,ili/ilçesi,özü-1,arz/rica,kurum amiri,ünvanın) bilgilerinin tümü girilmeden kayıt yapmaması ve hangisi noksansa uyarıda sırasıyla Ör:Lütfen kodu giriniz;Lütfen sayısını giriniz;konusunu,gideceği krum,ili/ilçesi,özü1,arz/rica bilgilerini girmeden kayıt yapmasın
4-Temizle butonuna bastğımda tüm sayfanın temizlenmesi
5-Sil butonuna bastığımda,silmek istediğinizden eminmisiniz? uyarısını vermesi ve eveti seçtiğimde kayıt silindi.Hayırı seçtiğimde ise silme iptal edildi uyarsını vermesi.
6-Değiştir butonuna bastğımda kayıt değiştirildi uyarısını vermesi ve sayfanın temizlenmemesi
7-Kod bölümünde (0 ile 10 arasında kayıt kodu olacak ) bu kodlardan Combobox'ta bu kodlardan hangisinin üzerine gelirsem o kayıt kodundaki konuların yan taraftaki ListBox sayfasına gelmesi
8-ListBox sayfasının en altında kaç adet kayıt girildiyse toplamının vermesi,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu programa ben ve kurumumuzda çalışan arkadaşlarımızın çok ihtiyacı var.Yardımlarınızı bekliyoruz.

Sayın ormann,
ekte ilk yaptığımız formun sizin isteklerinize göre düzenlenmiş hali var. Deneyin, kayıt ekleyin, silin, güncelleyin, işinizi göreceğine kanaat getirirseniz a4 ve a5 sayfalarını da ekleyip son haline getirebiliriz. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın Dentex, programı açamıyorum hata mesajı alıyorum

Hata mesajı nedir, sayın ormann?

compile error:
can't find project or library diye hata veriyor .tamamı tıklayınca

Sub combo_yukle()
With Sheets("VERİ SAYFASI")
For i = 0 To 9
ComboBox8.AddItem i

diye hata mesajı alıyorum

Sayın Dentex benim bilgisayardan hariç 2 bilgisayardada denedim aynı hata mesajını aldım

Visual bacic editör penceresinde Tools/references sekmesinde görünen Microsoft Excel XX.X Object Library referansını bulamıyor. Excel 2003 için olanı seçip deneyiniz. Şimdilik iyi akşamlar.

Sayın Sayın Dentex hocam ismini tam olarak yazabilirmisiniz?

Merhaba sanırım Microsoft Excel 11.0 Object Library olmalı. Siz bu ad sırasına göre bakın, orada olduğunu göreceksiniz.

Sayın Dentex hocam Sizden Allah razı olsun.Programda bazı isteklerim olacak yerine getirebilirmisiniz ?

Siz net bir şekilde belirtin, yapabileciğim şeyler ise ilgilenirim tabii ki :)

1-Sayı kodunun açılır biçimde değilde hepsi alt alta olabilirmi (0,1,2,3 ve devamı)
2-Düzenle butonuna bastığımda eksik bilgileri tamalayın dememesi gerekiyor.Aynı zaman da .Seçilen kaydı düzenemeyi iptal ettikten sonra veriler ekranda kalsın
3-Yeni kayıt dediğim zaman günün tarihi gibi kurum amiri,ünvanı,şeflik adını yazabilir mi?( not: bu verileri veri sayfasındaki 5. satırdaki leri yazacak)
4-Bir tane daha evrakın özü eklenebilir mi?
5-Çık butonuna bastığımda userformdan ve exel'den tamamen otamatik kayıt yaparak çıkabilir mi?
6-Yeni kayıt dediğimde ListBox1 silinmesin
7-Toplam kayıtın yanına birde genel toplam alınabilir mi(Bütün sayı kodların toplamı)-
8--Program ilk açlışta direk userform gelebilirmi .? Exel sayfası arkada gözükmeyecek.Yine programdan çıkış yaparken exel yine gözükmeyecek
Hocam biraz fazla oldu bağışlayın.

Son düzenleme:
en uygun zamanda dosyayı ekleyeceğim, iyi akşamlar.

Çok teşekkür ederim.İyi akşamlar

Son düzenleme:
Merhaba,
ekteki istediğinize uygun birşeyler yapmaya çalıştım. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın Dentex ,çok teşekkür ederim ellerinize sağlık .Size devamlı yeni birşeyler eklediğim için bağışlayın.Çünkü programı inceledikce aklıma geliyor.Umarım kızmassınız.Hakkınızı helal edin.
1-Sizden ricam userformu biraz daha büyütüp bir tane daha evrakın özü ekleyebilirmisiniz ?
2-Çık butonuna bastığımda otamatik kayıt yapmıyor.
3-Sayı kodunu seçtikten sonra ListBox'un başına bir yer açıpta girilen harfe göre süzme yapılabilir mi?.
4-a4 ve a5 sayfasına bir buton koyup butona bastğımda a4 ve a5 sayfasını kapatıp userforma dönebilirmiyiz?
5-Kayıt güncelleme tuşuna bastğımda secilen kayıtı güncelemek istediğinizden eminmisiniz eveti seçtiğimde günün tarihini atabilirmi kayıt güncellendi dedikten sonra güncellenen kayıt anında resmi yazı sayfasına geçebilirmi?

Not:evrakın özü bölümüne fazla metin girdiğim zaman hata mesajı alıyorum.Metin girmeyi sonsuz yapabilirmiyiz ?Bunu düzeltme imkanı varmı ?

Son düzenleme:
Sayın Dentex hocam programın içerisine yerleştireceğim Ekteki örnek dosyanın içerisinde bulunan yazı sayfasında C14 hücresinin içresine veri girdiğimde butona bastığımda a4 sayfasında c19 satırında açılma oluyor.Benim istediğim aynı butona bastığımda yazı sayfasaında C14,C15,C16 hücrelerine de veri giridiğim zaman A4 sayfasında C19,C20,C21 satırlarında da açılma olması.Bu şekilde makroyu düzenlemeye yardımcı olurmusunuz ?.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri