• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda pdf dosyası göstermek mümkünmü?

Excel Vers. ve Dili
xp tr
Selam arkadaşlar C: altında bir kasörde pdf dosyalarım var. buradaki pdf dosya isimlerini çalışma kitabı userform listboxta listeleniyor.

benim sorum bu listboxtan seçim yaptığımda pdf dosyaları userform üzerinde gösterilebilirmi?

pdf dosyalarını görüntülemek için özel bir pdf nesnesini yada webbrowser kullanabilirsiniz. Özel nesne zaten Acrobat Reader programını kurarken yüklenmiş olmaktadır. VBE editöründe Toolbox içinde additional controls işlemini yaparsanız "Adobe PDF reader" isimli bir nesne göreceksiniz. Bu nesneyle istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Yasa webbrowsere aşağıdaki gibi bir kod yazmanız yeterlidir.

Kod:
WebBrowser1.Navigate "c:\deneme.pdf"

Sayın Levent bey öneriniz için teşekkür ederim. WebBrowser Nestnesi Daha uygun oldu.
Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

pdf dosyalarını görüntülemek için özel bir pdf nesnesini yada webbrowser kullanabilirsiniz. Özel nesne zaten Acrobat Reader programını kurarken yüklenmiş olmaktadır. VBE editöründe Toolbox içinde additional controls işlemini yaparsanız "Adobe PDF reader" isimli bir nesne göreceksiniz. Bu nesneyle istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Yasa webbrowsere aşağıdaki gibi bir kod yazmanız yeterlidir.

Kod:
WebBrowser1.Navigate "c:\deneme.pdf"

Sayın Levent bey userform üzerindeki webbrowser1 nestnesinde sağ tıklayıp görünüm küçük resimler seçiyorum bu bu işlem otomatik olarak yaptırılabilinirmi? yani userformu açtığımda webbrowser1 içeriği görünümü küçük resimler şeklinde olsun.

Ve birde webbrowser1i sağ tıkladığımda herzaman bir güvenlik sorusu soruyor. "komut satırı çalişması tehlikeli olabilir" gibi bişi diyor bu soruyu sormasa iyi olur.

Geri