• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userform'da optionbutton ile seçileni textbox'a aktarmak

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Merhaba;
Bir userform hazırladım textbox'a girdiğim bilgileri tabloda istediğim yerlere kaydettiriyorum.Ama şimdi işlemi biraz daha hızlandırmak istiyorum. Optionbutton'lar ekledim 13 adet fakat bunları textbox 1 e aktarım yapamadım.

Ayrıca bu aktarımı yaptıktan sonra bir alttaki textbox 'a otamatik olarak geçmesi sağlamak mümkün olurmu? Eğer olursa bir alt textbox tarih girilen yer burada mesela 01.01.2014 şeklinde tarihi girdikten sonra bir alt textbox'a geçmesini orada litre bilgilerinde 74,34 şeklinde litreyi girdikten sonra bir alt textbox'a gitmesini sağlamak gibi..

Yardımcı olursanız sevinirim .

Private Sub CommandButton1_Click()
If TextBox1.Text <> "" Then
If TextBox2.Text <> "" Then
If TextBox3.Text <> "" Then
If TextBox4.Text <> "" Then
Son_Dolu_Satir = Sheets("Data").Range("A65536").End(xlUp).Row
Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1
Sheets("Data").Range("A" & Bos_Satir).Value = _
Application.WorksheetFunction.Max(Sheets("Data").Range("A:A")) + 1
Sheets("Data").Range("B" & Bos_Satir).Value = TextBox1.Text
Sheets("Data").Range("C" & Bos_Satir).Value = TextBox2.Text
Sheets("Data").Range("D" & Bos_Satir).Value = TextBox3.Text
Sheets("Data").Range("E" & Bos_Satir).Value = TextBox4.Text
Else
MsgBox "litre girmeniz gerekiyor"
End If
Else
MsgBox "kilometre girmeniz gerekiyor"
End If
Else
MsgBox "tarih girmeniz gerekiyor"
End If
Else
MsgBox "plaka girmeniz gerekiyor"
End If
TextBox1.Value = ""
TextBox2.Value = ""
TextBox3.Value = ""
TextBox4.Value = ""
TextBox1.SetFocus

End Sub

eğer olabilirse litre ile km textboxların yerlerini değiştireceğim.km rakam uzunluğu değişken olabiliyor çünkü

Bu şekilde yardım almanız zor.

Örnek dosya ekleyip yapmak istediğiniz işlemi detaylıca açıklamalısınız.

Korhan bey ;
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.Taslak olarak hazırladığım dosya yı ekledim. Userform'u hazırlayıp ondan sonra oluşturacağım tabloya eklemek istediğim için userform düzensiz gelebilir lütfen yanlış anlamayın.Yaparken öğrenmek istediğim için bu tip çalışmaları ayrı bir dosyada yapıp ondan sonra gerçek tabloya ekliyorum.

http://www.dosya.tc/server36/AELACX/Kitap4444.rar.html

plaka yazan textbox 'u listbox seklinde yaparsam listbox'a bilgiyi nasıl alacağım ve kaydet butonuna bastığımda nasıl sayfaya aktaracağım konusunu çözemedim.
Bir diğer çözümde optionbutton ların yanına plaka yazıp işaretler yardımı ile işaretli olan plakayı aktarmak olarak geldi aklıma ama malesef onuda yapamadım.
Forumda yaptığım araştırmada çözüm bulamadım yada uyarlayamadım.
yada farklı bir fikriniz varsa bana yol gösterirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim

Teşekkür ederim NBATMAN
Zannedersem artık altın üyelik zamanım gelmiş.Sınırlı kod bilgimle sadece kodlara bakıp anlayamıyorum.Dosyayıda indirmem gerek benim çözebilmem için.
O yüzden pek bir yol katedemedim.
Ama plakabölümünü combobox ile hallettim deneme yanılma yöntemi ile
şimdi sıra optionbuttonlara geldi.
Birde merak ettiğim bir konu daha var şimdi optionbuttonlar için her birine userform ekleyeceğim.Bir dosyada en fazla kaç tane userform kullanabilirim.
Belki rakam sınırsızdır ama kaç adetten sonra sıkıntı yaratır.Tabiki bu dosyanın boyutu ilede alakalıdır mutlaka ama öyle bir genelleme varmı.Araştırmam sırasında option butonlar çoğalınca sıkıntı yaratacağı yönünde bir algı oluştu.Bunun için classmodül öneriyorlar ama o konu hakkında bilgim hiç yok
Teşekkür ederim

Geri