• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userformda option buton ile arama yapma

Excel Vers. ve Dili
office 2013- office 2016
Merhabalar..

Sizlerden istediğim;

** option buton ile seçim yapıp, arama yapmak..
Yani tc.no ile seçim yapıldığında userformda tc no dan arama yapacak ve listboxta listelenecek, adı soyadı ile seçim yapıldığında da, işletme no ile seçim yapıldığında da aynı şekilde arama yapacak ..

şimdiden çok teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Syn inspirasyon Dediğiniz Gibi olmuyo arama yapsın Şunu yapsın demek sorunuza cevap verecek insanları yorar sadece..

şöyle demelisiniz ;
option butonile yaptığım seçime göre şu textboxa şurdaki veri gelmeli ;

şu listboxta şu sayfadaki a4 hücresindeki veri listelenmeli gibi kesin ve cvp verecek insanın aklında soruyu okuduğunda dahi kafasında bişeyler canlandırıcak nitelikte olması gerekir .Yoksa aynı konuyu açar açar durursunuz ..

Son düzenleme:
Düzeltme

Haklısınız Sinan Bey, kusura bakmayın.

yapmak istediğimi daha açık bir şekilde anlatmaya çalışayım. Ekli dosyada 3 tane option seçeneği var. TC No, Adı Soyadı ve İşletme No. .

Yani TC no ile arama yapmak istendiğinde, arama textboxına kişinin tc nosunu yazıp ilgili bilgileri listboxta göstermesini istiyorum. ve yine adı ve soyadı ile arama yapmak içinde, adı soyadı yazan option butonu seçip aynı şekilde arama yapmak..

Umarım tam olarak ne yapmak istediğimi anlatabilmişimdir. Ekli dosyada da yazmaya çalıştım.

İlginize teşekkür ederim...

Kusura bakacak ben değilim benlik pek bişey yok kendi sorunuza cevap alma şansınızı ksıtlamayın diye söyledim sizi sorgulamak bana düşmez..
Sadece ikinci kere aynı konuyu açtığınız için söyledim

Küçük bir düzenleme yaptım textbox yerine combobox koydum daha pratik oldu

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Teşekkür ederim..

Teşekkür ederim, ellerinize sağlık..

Geri