• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda önizlemeli dilekçe oluşturmak

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
Userform üzerinde bir buton olacak ve bu butona tıklyınca sağ tafaındaki boşlukta belirli bir alan içerisinde dilekçe örneği göstersin istiyorum.

Yani hali hazırda bir kaç dilekçe formatım var.
Bunları excel sheetlerine oluşturmaktansa userform üzerinde nasıl yapabilirim.

Buton 1 e tıklayınca dağ tarındaki boşlukta önizleme göstrrsin.

Buton 2 ye tıklayınca dilekçeyi yazdırsın.

Buton 3 e tıklayınca dilekçeyi word belgesi olarak mail göndersin

Böyle bişey mümkünmü diye sormuyorum. Çünkü excelde sınır tanımıyorum

Dilekçe formunu userforda labeller ekleyerek hazırlamayı düşündüm ancak sayısız label oluşacak bu da büyük sıkıntı ve şifre kalabalığı oluşturacak. Her dilekçe için ve her satır için farklı talepler olduğu için label olmaz diye düşünüyorum

Doğru biliyorsam bu tür görüntüler ya userform üzerindeki image nesnesi üzerine belli bir aralığın (kodlar ile ) fotosu çekilerek .jpg formatında atılabilir ancak bunun da okunurluğu şüpheli olur ve büyütmek için ayrıca kod bulmak gerekir. Ayrıca image nesnesini baskıdan sonra boşaltmak da ek konu. İmage nesnesinin userformda kapladığı alan da formun düzenini bozabilir.

Ya da bunun yerine basitçe baskı önizlemeye kodlanmış bir tuş ile userformu kapatıp baskı önizlemeyi açarak bütün dökümanın sağlığını windowsun kendi büyütme olanakları ile izleyebilir , print yapıldıktan sonra önizleme kapandığında userformu yine açtırırarak da istediğiniz oluşabilir.

Dilekçe değiştirmeyi de bir combobox üstünde .add.item ile yolu ekleyerek çözmek de bir çözüm olabilir.

Userform üzerinde bir buton olacak ve bu butona tıklyınca sağ tafaındaki boşlukta belirli bir alan içerisinde dilekçe örneği göstersin istiyorum.

Yani hali hazırda bir kaç dilekçe formatım var.
Bunları excel sheetlerine oluşturmaktansa userform üzerinde nasıl yapabilirim.

Buton 1 e tıklayınca dağ tarındaki boşlukta önizleme göstrrsin.

Buton 2 ye tıklayınca dilekçeyi yazdırsın.

Buton 3 e tıklayınca dilekçeyi word belgesi olarak mail göndersin

Böyle bişey mümkünmü diye sormuyorum. Çünkü excelde sınır tanımıyorum

Vaktim olsa düşündüğünüzden çok daha fazlasını yapabilirim.
Forumda da yapabilecek arkadaşlar olduğunu biliyorum.

forumda elbette var. ama gerçekten zahmetli bir kodlama bu gerçekten. ilgilenen ilgilenmeyen herkesin emeğine sağlık tabiki.

bu forumda gerçekten ilgi süper. herkes kendi fozrmu gibi ilgili ve özenli.

Geri