• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda Matematiksel işlemler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Herkese merhaba!!! konu başlığını makro hususnda tecrübesiz olan benim gibi acemi arkadaşlar için öğretici olacağını ve çok işine yarayacağını düşünerek belirlediğim ; hasıl olan ihtiyaca binaen;gerekli izahati yapmaya çalıştığım ekteki dosyada da belirttiğim üzere iç içe gelen userformlarda belirttiğim işlemleri yapmak istiyorum. ilgilerinizi ve bilgilerinizi esirgemeyeceğinizi umuyorum.SAYGILAR

Ekli dosyalar

Sayın Levent Bey!!! ilginiz ve bilginizi esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim.bir sorum olacak müsaadeniz ile; kodlarda kullandığınız CDb1 ne manaya gelmekte SAYGILAR!!!

Cdbl fonksiyonu sayısal değişkeni double değişkene çevirir. Textboxtaki veriler sayısal bile olsa metin olarak algılanırlar ve matematiksel işlemlerde sorun çıkarırlar. Bunu ortadan kaldırmak için bu tür fonksiyonlar kullanılır. Detaylı bilgi için aşağıdaki linki incelemenizi öneririm.

DEĞİŞKENLER - VARIABLES

Herkese Merhaba!!! sayın Levent bey'in emeği olan çalışma içerisinde hasıl olan ihtiyaç üzerine gerekli izahatları yapmaya çalıştığım dosyayı tekrar ekledim.Aslında ilk dosyada bu ihtiyacı öngörmeliydim ama acemiliğimizin gereği olsa gerek ufkumuz dosyayı kullandıkça açılıyor.ilgi ve alakalrınızı esirgemeyeceğinizi bilerek SAYGILAR dilerim!! seçenek butonlarından hangi yada hangileri seçili ise o işlemleri hesaplasın...

Ekli dosyalar

Değerli arkadaşlar!!! yukarıdaki husus gerçekleşirmi gerçekleşmezmi bilmiyorum ama gerçekleşir ise çok fayda sağlayacak...Saygılar!!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri