• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userform'da listbox'u combobox ile süzme ve ara toplam problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cems
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Bir üye için hazırlamaya devam ettiğim ekteki programda kayıt bölümü ve kaydedilenleri sıralayan detaylı bir listbox bulunmaktadır. Kayıtlama ve listeleme sağlıklı olarak çalışmaktadır.

Ancak kayıtlar binlere ulaştığında üyenin verileri süzmeye ihtiyacı da olacağı öngörüsü ile form üzerine ( beyaz olan herşey ) comboboxları birbirinen bağımsız süzme amaçlı , textboxları ise süzülen olmadığında genel toplam süzüldüğünde de ara toplam getirmesi amaçlı yerleştirdim.

Sorun : Sitede ve site dışında bulduğum kodlardan örnekleyerek yaptığım süzmelerde ;
- soldan sağa sıralamanın basamaklanma şeklinde tuhaflaşması ya da
- Sütun başlıklarını kaybetmesi , dahası son satırın altında ortaya çıkarması
- Tablonun sola sağa kaçıp başlık altında başka veri sıralanması
- Süzdükten sonra bir satıra tıklandığında tabloya 2 yada 3 satır alt ya da üst verinin gelmesi gibi problemler yaşadım.
- Denediğim bazı süzme kodlarındaki userform.initialize ile formun kendi userform.initialize kodu arasında bağlantı
oluşmadı ve object isteyip çalışmasını durdurdu.

Şu an bu denemelerin tamamı , kafa karıştırmamak için dosyadan kaldırıldı ...

Talep :

1-Beyaz comboboxlarda : Yukarıda vurguladığım sorunların yaşanmayacağı ve birbirinden bağımsız ( yani tek bir süzme veya hiyerarşik süzme - 2 ya da fazla seçim ile- yapılabilecek ve başka bir üyenin dosyasında basitçe alınıp kullanılabilecek bir kod düzeninin SÜZ tuşuna bağlı veya bağımsızca bir combobox seçildiği anda otomatik çalışması ve FORMU TEMİZLE tuşu ile comboboxlar ile textboxların sıfırlanması ile listenin geri dönmesi ...

2-Beyaz Textboxlarda : Sütun toplamlarını süzmeden etkilenerek otomatik veya süzme yoksa bütün sütunun toplamını otomatik almak .

Elimdeki benzer süzme problemi yaşadığım ve saatler harcatan diğer dosyalara da uygulayacağımdan , anlayabileceğim ve taşıyabileceğim düzeyde bir destek rica ediyorum .

PS : Süzgeçlere gelen veri sayfadaki sütunlardan geliyor, ancak veriyi tekleştirip yüklemeyi unuttum ...

cems

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Doksan dokuz'a da razıyım :)

Geri