• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserFormda ListBox1' den Resim Çağırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 İngilizce
İyi Günler;

Aşağıda tarafınıza göndermiş olduğum dosyanın UserForm alanındaki ListBox1 kısmına gelen malzemelerin üzerine tıkladığımda resimleri görmek istemekteyim.
Bu excel dosyamız bir klasörün içerisinde olacaktır. Resimlerde o klasörün içinde olan bir Resimler diye adlandırdığımız klasör olacaktır. Yardımlarınızı beklemekteyim.

Ekli dosyalar

İyi Günler;

Aşağıda tarafınıza göndermiş olduğum dosyanın UserForm alanındaki ListBox1 kısmına gelen malzemelerin üzerine tıkladığımda resimleri görmek istemekteyim.
Bu excel dosyamız bir klasörün içerisinde olacaktır. Resimlerde o klasörün içinde olan bir Resimler diye adlandırdığımız klasör olacaktır. Yardımlarınızı beklemekteyim.

İlgilinebilecek bir arkadaş okmudur acaba?

Resim adlarını alacağı bir yer olmalıdır.Resim adlarınıda uzantısı ile birlikte sayfadaki satırda bir yere yazmalısınız.:cool:

Herhangi bir klasör yada içinde oluğu klasör olabilir yadrdımcı olabilirmisiniz.

Herhangi bir klasör yada içinde oluğu klasör olabilir yadrdımcı olabilirmisiniz.
Klasör değil,listboxa verileri hangi sayfadan alıyorsa o sayfadaki satırın olduğu klasörde resim adı olmalıdır.

Klaösrde resimler mevcut hocam ama gene gelmiyor siz kodu uyarlaya bilirmisiniz benim kodlarda yanlışlık mı vardır.

Resimler klasörüne 4 resim attım.AA sütununada resim adlarını yazdım.İlk 4 satırı gösteriyor.
Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

• DDD.rar
    DDD.rar
    241.2 KB · Görüntüleme: 14
Denemeniz için teşekkürler ama malesef uygulamanız çalışmamaktadır.

Denemeniz için teşekkürler ama malesef uygulamanız çalışmamaktadır.
Nasıl çalışmıyormuş.AşağıdakiResme bakınız
nCKUXW.jpg

Hocam siz kontrol ettiniz mi? şu an yolladığınız dosyayı açtığımda hata vermektedir. isterseniz sizde bir kontrol ediniz. Kusura bakmayın başınızı ağrıttım

Siz Rar sıkıştırmadan dosyaları çıkarıyormusunuz.Çıkarmadan çalıştırısanız hata verir.

Çıkarttım hocam bir hata veriyor hata da callresimal kısmında girerseniz görürsünüz

Çıkarttım hocam bir hata veriyor hata da callresimal kısmında girerseniz görürsünüz
Projeniz callresimal diye bir prosedür yok.Call resim ekle var.Ama projenizdede resimekle diye bir prosedür yok.
Oda textbox6 ya yazarken çalışıyor.Siz ilk çıkan userformdaki listboxa (ilk 4 satıra tıklayın) tıklayın resimler çıkacaktır.

Hocam sizin attığınız şekilde çalıştı Call Resimekri sildikten sonra bu seferde klasörün ismini değişirince gene resimler gelmedi acaba kodlara klasör ismini mi anımladınız?

Hocam sizin attığınız şekilde çalıştı Call Resimekri sildikten sonra bu seferde klasörün ismini değişirince gene resimler gelmedi acaba kodlara klasör ismini mi anımladınız?
Kodlarda Klasör ismini Resimler olarak yazdım.

Teşekkürler Hocam

Geri