• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userformda kritere göre listbox oluşturma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turanb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013
asi kral hocam konuyu ilgili başlıkta açtım. ekleri gönderiyorum.

çalışma1 dosyası üzerinde işlem yapılacak.

diğer takvim yazan dosyayı içindeki takvim özelliğini çalışma1 dosyasına uygulamanız için gönderiyorum.

çalışma1 dosyasında listboxla ilgili istediğim işlemleri yazdım. siteden gördüklerimi uygulayamıyorum hatalar veriyor, çünkü acemiyim.

kolay gelsin,,,,,

Ekli dosyalar

özür dilerim

exelmy üstadım özür dilerim gözden kaçımışım.

ellerine sağlık güzel olmuş.

listboxda sütun isimlerini de gösterseydi daha güzel olurdu.

çalışmamın giriş bölümü ile ilgili kısmı şimdilik yeter sanırım.

birazda userformdan veri çekme ile ilgili bilgilerinize başvurularım olacak.

onada yeni bir konu açarak çalışmama başlayabilirim. turanb nin konularını atlamazsanız sevinirim. elleriniz dert görmesin derim.

iyi çalışmalar

exelmy hocam dosyanın son halini inceledim de.

bazı problemler oluşmuş sanırım.

1- yeni kayıt girmek istediğimde bilgileri girdikten sonra kaydet butonuna bastığımda "plakayı girmeniz gerekiyor" uyarısı çıkıyor.

normalde şöyle olması gerekiyor bu uyarıyı hiç plaka girmediğimde vermesi gerekiyor listemden farklı bir plaka girdiğimde ise yanlış plaka hatası vermesi gerekiyordu.

2- burası sizin yaptığınız kısımla ilgili (emeğiniz için tekrar tşk) listbox listelemesi için plaka kriteri girdiğimde tüm sütun bilgileri gelmiyor. 2. kriter olan tarihi seçtiğimde tüm sütun bilgileri gözüküyor.

şu an tespit edebildilerim bunlar.

Ekli dosyalar

Sayın turanb

Yukarıda belirttiğiniz

1. maddedeki hatalar düzeltildi
2. maddedeki listeleme ile ilgili ise, sayfanızdaki veri olmayan sütunlar olduğu için ListBox'da görünmüyor.

Dosyanız yukarıda belirttiğim daha önce açtığınız konu başlığı altında güncellendi

Geri