• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda kısa yol

Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2007
Merhaba arkadaşlar
bi şaplonumuz var ve bu şaplonda hani exzelde bi kare icerisine yazi yaziyoruz yha o kare üzerine gelip userform kısa yol tuşuna tıkladıgımızda userformun acılmasını ve enter tuşu ile texbox deki fiyatı ora yazmasını istiyorum. Ezc ye tıkladıgımda ise userformu kapanmasini ve işlem yapmamasını istiyorum

örnek dosyamı alta sunmuşumudur ilgilenen arkadaşlarin dikkatine...!

Ekli dosyalar

Sorunuz anlaşılmıyor. Bir örnekle açıklarmısınız.

Sorunuz anlaşılmıyor. Bir örnekle açıklarmısınız.

Soru : Userform u kısa yol tuşu ile açmak - enter tuşu ile textbox daki veriyi exzel üzerindeki kareye ulaşması - esc tuşu ile userformu kapatmak hiç bi işlem yapmadan.

sayın levent menteşoğlu :

exzel üzerinde herhangi bi hücreye gelin ve bi kıza yol tuşu oluşturup userform acilsin f10 olabilir ve userform textbox3 bölümünde fiyatlar yaziyor enter tuşu komutuyla exzel üzerindeki hangi hücrede isen o an userformu acıyorsun ve textbox3 deki enter komutuyla textbox3 deki veriyi exzel hücresine atiyor ve userform kapanıyor.

esc tuşu ise sadece kontrol mahsatlı olacak yani f10 ile actigim userformu esc tuşuylada kapatabileyim hiç bi işlem yapmicak sadece userformu kapatacak şey gibi düşünelim lks biliyormusunuz onun gibi örnegide ilk konuda sundum teşekkür ederim istersen tekrar suna bilirim

Ekli dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

Levent bey ESC ile Userformu kapanma kodunu ben göremedim.Onu nasıl yaptınız?:D

Levent bey ESC ile Userformu kapanma kodunu ben göremedim.Onu nasıl yaptınız?:D

Userform üzerine bir commandbutton yerleştirip, bu butona "unload me" komutunu yazıyoruz ve butonun properties pencesesindeki cancel özelliğini true yapıyoruz. Commandbutton userform içine gizlenmiştir. Userformun genişliğini aşağı doğru arttırırsanız butonu görebilirsiniz.

Userform üzerine bir commandbutton yerleştirip, bu butona "unload me" komutunu yazıyoruz ve butonun properties pencesesindeki cancel özelliğini true yapıyoruz. Commandbutton userform içine gizlenmiştir. Userformun genişliğini aşağı doğru arttırırsanız butonu görebilirsiniz.

Teşekkür ederim.Levent Bey

Office 2007 de cancel özelliğini bulamadım,

Geri