Soru UserFormda Kaydet Değiştir Sil Listboxta Veri Süz Yazdır

TURKOLOG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-10-2026
Herkese merhaba benim koji başlığında anlattığım gibi bir sorunum var ve oldukça zorlaniyorum.
VERİ isimli sayfamdan veri çekerek birden fazla form olusturmayi düşünüyorum.

A sütünü texbox ve otomotik sıra numarası olacak
B sütünü sicil textbox
C sütünü adı redbox
D sütünü soy adı texbox
E sütünü rütbesi combobox
F sütünü bürosu combobox
G sütünü kimlik numarası texbox
H sütünü cep telefonu texbox
I sütünü kan grubu combobox
J sütünü dahilisi texbox
K sütünü diğer combobox
L sütünü kodu combobox
Şeklinde user formu yaptım
Ama kaydet kodunu çalıştırmıyorum
Amacım kaydet diyip kayıt yapıldı mesajını ekrana çıkarıp formu yeni kayıt için temizlemek
Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirm.
Bu kısmi yaptıktan sonra listboxta değiştir ve sil yapmaya çalışacağım

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Gerçek veri olmayan bir kaç satırı elde doldurulmuş bir örnek dosya eklerseniz üzerinde çalışılabilir. Bu şekilde hangi textbox hangi sayfanın hangi hücresini hedefleyecek belli değil. Bu adreslemeler biliyorsunuz teorik yapılsa da sizin dosyanıza yüksek olasılıkla uymaz .
Yani dosyada incelemeye izin vererek yardımı siz başlatırsanız iyi olabilir.

TURKOLOG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
29-10-2026
Arkadaşlar inanın çok uğraştım ama oldukça zorlandım yapamıyorum. Yardim ederseniz cok sevinirim . Bu dostaya cok ihtiyacim var parca parca ihtiyacim dogrultusunda olusturmaya çalışıyorum. Yardimi dokunan herkesten Allah razı olsun.

Giriş için
Kullanıcı adı 1
Şifre 1

Kullanıcı gidişinden sonra excel saklanip Ana Menu formu açılması gerekiyor

Ana Menu formunda Kayıt işlemleri tiklaninca
Kaydet Değiştir Sil formu açılacak burda kaydet değiştir sil yapilacak ve labelde gorunecek labelde tiklaninca üstte değişiklik için çıkcak sil tuşuna basınca emin misiniz yazip onaydan sonra silecek TÜM ISLEMLERI EXCELDEKI VERİ SAYFASINA YAPACAK. Her sicilden sadece bir tane olabilir ve tüm alanlar doldurulmak zorunda

Pasif Personel işlemleri tiklaninca
Pasif Personel formu açılacak burdaki kaydet butonuna basılınca
Pasif Personel Kayıt formu açılacak ve
Personel bilgileri kısmındaki bilgileri VERİ sayfasından sicili-rütbesi-adı soy adı birleşik (123457-Komiser-CELAL AYIK şeklinde) olarak çekecek ama Pasif Personel Kayıt formundaki bilgileri girince HAVUZ sayfasındaki ilgili yerlere basacak ama sıra no sicil ad soyad vb ayrı ayrı yazacak Kaydet tuşuna basınca
Yine tarih kısımları takvim şeklinde olacak . Kaydedilen kişiye ait 5 adet her türden dosya kaydetmeye izin verecek düğme yapamadığım için texbox koymak zorunda kaldim

Pasif Personel formunda kaybedilenler labelde görünecek labelde tıklayınca sil ve düzeltme yapılacak yukarı kısımda süzme işlemi olacak tarih kısımları takvim şeklinde olacak tarama evrak kısımları da labelde gözükecek
Pasif Personel formunda bir kişi sayısız yazılabilir çünkü birden fazla rapor izin dış görevi olabilir

Exceli göstermek için şifre isteyecek
Benim elimden gelen bu daha güzel fikri olan varsa Allah icin yardim etsin

Ekli dosyalar

TURKOLOG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
29-10-2026
Pasif Personel Kayıt formunda aynı taranmış bir veya birden falza evrakı (tiff jpeg pdf word excel ) tarih girişlerini yaptıktan sonra birden fazla Personel aynı anda kaydetsem ve tekli kayıt mı toplu kayıt mı diye bana sorsa çoklu kayıtta en kaydederken toplu işlem yaptığım Personeli gösterse

Bir de yazmayı unuttum tüm Labellerde sıra numarasını otomotik verip labelleri veya panellerde süzülen verileri excel word pdf ye çevirip excel sayfasındaki PBS sayfasının a1 hücresindeki yola kaydetse labellerde ön izle ve yazdır olsa mümkün olur mu acaba

TURKOLOG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
29-10-2026
Taranmış dosyaların kaydedileceği yeri de PBS sayfasındaki A2 hücresinden cekse

Tüm Labellerde süzdükten sonra veya hic suzmeden toplu çentikle labellerde secim yapip silme olsa

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Sayın TURKOLOG ;
Dosyanızı açılamıyor.Doğrudan kopyala işlemine geçiyor ve hata veriyor.Dosyanın tamamını değilde önçe yapılamısı gerken kayıt kısmını paylaşsınız ve direk açılsa belki daha çok çözüm önerileri gelir.Tabii benim düşünçem bu siz daha iyi birsiniz.

TURKOLOG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
29-10-2026
Sayın TURKOLOG ;
Dosyanızı açılamıyor.Doğrudan kopyala işlemine geçiyor ve hata veriyor.Dosyanın tamamını değilde önçe yapılamısı gerken kayıt kısmını paylaşsınız ve direk açılsa belki daha çok çözüm önerileri gelir.Tabii benim düşünçem bu siz daha iyi birsiniz.
Sayın @çıtır parolalı user girisi (userform 5) devre dışı bıraksanız bende gayet normal çalışıyor.
Doğrudan kopyalama işlemi derken hiçbir şey anlamadım.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Hata veren sub ve altındaki kodları (ne yapmak istediğini anlamadığımdan ) pasifleştirince bende normal açıldı , şifre ekranı geldi.

TURKOLOG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
29-10-2026
Hata veren sub ve altındaki kodları (ne yapmak istediğini anlamadığımdan ) pasifleştirince bende normal açıldı , şifre ekranı geldi.
Formların çalışır halde olmasını istiyorum detayı yukarıda yazdım

TURKOLOG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
29-10-2026
Sayın @halit3 Sayın @Ömer BARAN ve diğer yardım edecek arkadaşlarımızdan büyüklerimizden yardim istiyorum. Lütfen...

Son düzenleme:

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Sayın @TURKOLOG

Ekte sunduğum dosya tam olarak talebinizi çalışma anlamında karşılamıyor, ancak cevapsız kalmamanız için bir alternatif dosya olarak yüklemek istedim. Eğer bu şekilde olur derseniz formları zamana yayarak istediğinize yakın bir hale getirmek mümkün olabilir. Sizin örnek dosyanızın kodlarında çok fazla değişik ve karışıklık var, ayrıca bu işi bilen sizsiniz . Dolayısı ile , her formun iz düşeceği sayfaların başlıklarını sizin , o formun amacına göre yazmanız gerek . Formlardaki labeller içindekiler sayfasındaki sütun başlıklarından alıyor, dolayısı ile excel kısmında bir amaç sayfası açmanız ve başlıklarını sizin kendi iş mantığınıza göre yerleştirmeniz , burada da her formun ne üretmesi gerektiğini söylemeniz ilerlemeyi sağlayacaktır.
Bu dosya aynı zamanda form yapmak başlıklı sorunuza da ışık tutabilir.

Bir inceleyin ... Bu dosyayı sorunuzun karşılığı değil ve istediğiniz gibi çalışmayacak ama , yapılandırılma ihtiyacı olan bir çalışma olarak görün , zira ben bu işi ve ayrıntısını bilmiyorum. Dolayısı ile başka bir çalışmada değişiklik yapıp sadece vitrinini sundum

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

TURKOLOG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
29-10-2026
Çok teşekkür ederim . Elinize sağlık

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Dosya şu an iş görür durumda değil , tamamlamak benim için bir süreyi alır. Devam mı edeyim devam mı etmek istersiniz ? Kodları basitleştirdim , örnekleyebilmeniz kolay olur ama çözemem derseniz de güncel işlerim dışındaki zamanda dosyanızı ilerletmem mümkün olacak. Kararınızı bildirirseniz sevinirim ; eğer bu dosya ile devam etmek istiyorsanız...

TURKOLOG

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 64 TR
29-10-2026
Aslında mevcut dosyadaki formları çok degistirdim . Su an yüklü olan pbs dosyası işimi görmüyor.

Benim en büyük sorunum şu an için kaydetme formunu bir türlü yapamadım.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Benim yüklediğim dosyada vbe ye geçerek userform 2 de olan kaydet tuşuna çift tıklayınca açılan kodları örnekleyebilirsiniz.