• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda işlem yapma

Ekli dosyadaki userformu siteden aldım.Kendime uyarlamaya çalıştım. Yaptığım çalışmada bir sıkıntıyla karşılaştım. Ürünün alış fiyatını ve KDV'sini girdikten sonra üzerine örneğin % 25 kar koyarak satış fiyatını hesaplatmak istiyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Sorunuzun cevabı Bu mudur Emin değilim Ama Bu Kod ile "J" Sütunundaki Hücrelerde Bir deneyiniz

=EĞER(A2="";"";YUVARLA(((H2+I2)*R1)/100+H2+I2;2))

Bu koduda I2 Hücresine yazarsanız H2 Nin KDV Oranını Otomatik Olarak Alır (%18 Baz Alınmıştır)
=H2*18/100

Son düzenleme:
Sn Emsdmr; öncelikle teşekkür ederim. Sorumun yanıtı bu değildi. Ben hesaplamayı userform üzerinden yapmak istiyorum. Sayfa üzerinde değil. Userformda verileri değiştirince sayfaya girmiş olduğum formüller siliniyor.O nedenle hesaplamayı userformda yapmam gerekiyor.

Sayın vasifokur

Ekli dosyayı inceleyiniz.
Eksik veya hatalı bölümleri var ise kendinize göre tasarlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sn Kuman, bir küçük yardım istebilir miyim ? Kar marjını herhangi bir hücreye kaydetsek , (örneğin N1 hücresine ) kar marjı otomatik olarak gelse ve satış fiyatını ona göre hesaplasa olabilir değil mi? Ben uğraştım ama sonuç alamadım.

Sayın vasifokur

Userform2 Initialize olayına aşağıdaki kodları ilave ediniz

Kod:
TextBox10.Value = ActiveWorkbook.Sheets("DATA").Range("N1")

Sn Kuman; çok olduğumun farkındayım...Özür dileyerek bir şey daha isteyebilir miyim ? Ürünü ilk aldığımızda sorun yok. satışta da sorun yok. KİTAP ALIMI bölümünden giriş yaptığımda ürünün alış fiyatında değişiklik olursa yeni fiyatın KDV'si ile ürünün satış fiyatı değişmiyor. Buna da bir bakabilir misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Sayın vasifokur,
Bugün Show(modal) başlığı ile gönderdiğim mesajdaki ikinci eklediğim show isimli dosyayı bir inceleyin bakalım..Fiyat hesaplama isimli butonla açılan userform belki işinize yarar. İyi çalışmalar..

Sn Kuman ; vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum, çünkü sizi rahatsız ettiğimin farkındayım. Programın en son hali çok güzel olmuş.Bugün bazı girşiler yaptım. Problem yoktu. Yalnız aynı cins ürünlerde marka farklı olsa da sorun gördüm. Örneğin birden fazla modem var. Alttaki modemlerden alış ya da satış yaptığımda en üstteki modemin bilgilerini güncelliyor. Buna bir şey yapabilir miyiz ? Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sn Kuman ; vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum, çünkü sizi rahatsız ettiğimin farkındayım. Programın en son hali çok güzel olmuş.Bugün bazı girşiler yaptım. Problem yoktu. Yalnız aynı cins ürünlerde marka farklı olsa da sorun gördüm. Örneğin birden fazla modem var. Alttaki modemlerden alış ya da satış yaptığımda en üstteki modemin bilgilerini güncelliyor. Buna bir şey yapabilir miyiz ? Teşekkür ederim.
Dosyanız ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Sy Evren Bey ; öncelikle size ,Sn. Kuman'a ve yardımcı olmak isteyen tün arkadaşlara teşekkür ederim.Sorun şu. UserForm1' açılan menüde örneğin en alttaki modeme tıklayınca Kitap Şatış ve Alış menüsü açılıyor. Burada aynı modemden aldığımda ya da sattığımda DATA sayfasında en üstteki modemin bilgileri değişiyor. Sizlerden yapılabilecekse bu konuda yardım isterim.

Sy Evren Bey ; öncelikle size ,Sn. Kuman'a ve yardımcı olmak isteyen tün arkadaşlara teşekkür ederim.Sorun şu. UserForm1' açılan menüde örneğin en alttaki modeme tıklayınca Kitap Şatış ve Alış menüsü açılıyor. Burada aynı modemden aldığımda ya da sattığımda DATA sayfasında en üstteki modemin bilgileri değişiyor. Sizlerden yapılabilecekse bu konuda yardım isterim.
Ben userform2 için söylediğinizi sanmıştım.
Ondada ayni sorun vardı.Onu yapmıştım.
Şimdi userform1 içinde düzenledim.
Dosyayı önceki mesajımdan indirebilirsiniz.:cool:

Sayın Evren Gizlen

İşlerimden dolayı gün içerisinde forumu takip edememiştim. Sayın vasifokur'un yardım talebi ile ilgili, dosyada yapmış olduğunuz güncelleme için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Sayın Evren Gizlen

İşlerimden dolayı gün içerisinde forumu takip edememiştim. Sayın vasifokur'un yardım talebi ile ilgili, dosyada yapmış olduğunuz güncelleme için teşekkür ederim.

Saygılarımla.
Rica ederim.:cool:

Geri