• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserFormda İşlem Sırası

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Arkadaşlar siteden bulup derlediğim kodlarla kendime bir hesap userformu oluşturdum. Listeden seçtiğim ürünün m^2 fiyatı textboxa düşüyor bu fiyata göre textboxlara dışarıdan bilgi girilerek hesaplama yapıyorum. Buraya kadar her şey normal ve çalışıyor. Sorunum ise şu hesaplama yaptırdığım 3 farklı alan var ve bu alanlara sıra ile gerekli bilgilerini girdiğim zaman sistemim çalışıyor fakat bazen tüm alanları doldurmak istemiyorum sadece belirli alanların fiyatını hesaplatmak istediğim zaman hata veriyor.Örnek verecek olursam

Sabit cam fiyatını hesaplayıp kilit fiyatını dışarıdan girdiğim zaman hesapla dediğimde sistem çalışmıyor.

Günlerdir bu konu ile ilgili sitede araştırma yapıyorum işin içinden çıkamadım şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederım.(Eklediğim dosyalardan biri makro içerebilen diğeri ise 97-03 çalısma kitabı )

Ekli dosyalar

Diğer alanları boş geçtiği için toplama yapamıyor bu yüzden alanlar boş ise sıfır değerini verdim, çalıştı.
Kod:
Private Sub TextBox11_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
    If TextBox3 = "" Then TextBox3 = 0
    If TextBox6 = "" Then TextBox6 = 0
    If TextBox7 = "" Then TextBox7 = 0
    TextBox10 = CDbl(TextBox3) + CDbl(TextBox6) + CDbl(TextBox7) + CDbl(TextBox11)
End Sub

Geri