• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

userformda iki cumbobox arasında şartlı bağlantı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turanb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2013
merhabalar
userformda açılır kutucuktan plaka seçtiğimde bu plakanın hangi bölgeye ait olduğu bir başka kutucuğa otomatik yazılsın istiyorum.

yaptığım çalışma ektedir. gerekli kodları yamanızı rica ediyorum.

ekteki dosyayı açarsanız istediğimi 2 madde halinde yazdım.

Ekli dosyalar

Merhaba
Bölgeyi anladığım kadarı ile Data sayfasından alacak. Peki data sayfasındaki bölgede rakamlar var bunları mı istiyorsunuz. Yoksa bunların yerine şehir isimlerini mi yazacaksınız.

şehir isimlerini yazdırmak istiyorum.

örnek 58 DD 001 nolu plakayı girdiğimde bu plaka sivas bölgesinde çalıştığı için bölge kutucuğuna sivas gelecek.

şehir ve plaka eşleşmeleri sabitveri sayfasında mevcut, bu iki kutucuk için veriyi buradan alıyroum.

şöyle bir bağlantıda olabilir bölge sekmesine şehir ismi girdiğimda sadece o şehir de çalışan araçların plakaları plaka girişi sekmesinde gözükebilir.

Sayın turanb

ComboBox1 için kodlarınız

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
If ComboBox1 <> "" Then
ComboBox2 = ActiveWorkbook.Sheets("sabitveri").Range("D" & ComboBox1.ListIndex + 6)
End If
End Sub

şöyle bir bağlantıda olabilir bölge sekmesine şehir ismi girdiğimda sadece o şehir de çalışan araçların plakaları plaka girişi sekmesinde gözükebilir.

Ekleri İnceleyin.

Ekli dosyalar

kodu yazdım ama hata verdi

compile error

Ambiguous name detected:Combobox1_Change

tamam ekler de göndermişsiniz bir inceleyeyim dönüş yaparım

tşk

sayın asi kral ilgilendiğiniz için tşk. ederim.

1. maddeyi atlamışsınız sanırım şöyleydi; listededi mevcut plakalar haricinde veri girişine izin vermeyecek. yani rastgele bir plaka girilemeyecek sadece bende tanımlı (zaten açılır listede gözükenleri) olanları girilebilecek.

bir diğeri ise her iki koşul tek bir çalışma kitabında olmazmı.iki ayrı ek halinde yapmışsınız ya. bu özellikleri aynı anda uygulayamaz mıyız.

örnek plaka seçtiysem şehir i süzecek, şehiri girersem plakayı süzecek.

zahmet olmazsa en basit şekilde düzenleyebilir misiniz. kodların önüne ne anlama geldiğine ilişkin notlar düşerseniz daha bir başka minnettar kalırım. çünkü işleyişi banada öğretmiş olursunuz.

sayın asi kral ilgilendiğiniz için tşk. ederim.

1. maddeyi atlamışsınız sanırım şöyleydi; listededi mevcut plakalar haricinde veri girişine izin vermeyecek. yani rastgele bir plaka girilemeyecek sadece bende tanımlı (zaten açılır listede gözükenleri) olanları girilebilecek.

bir diğeri ise her iki koşul tek bir çalışma kitabında olmazmı.iki ayrı ek halinde yapmışsınız ya. bu özellikleri aynı anda uygulayamaz mıyız.

örnek plaka seçtiysem şehir i süzecek, şehiri girersem plakayı süzecek.

zahmet olmazsa en basit şekilde düzenleyebilir misiniz. kodların önüne ne anlama geldiğine ilişkin notlar düşerseniz daha bir başka minnettar kalırım. çünkü işleyişi banada öğretmiş olursunuz.

Merhaba
1 - Onu atlamışım Dosyayı buna göre güncelledim. ( Plakayı sdece )
2 - Sorunuza gelince bunu denedim ama aynı yerlere başvurduğu için bir sıfırlama yapmalı aynı anda ikisini çalıştırınca birbirlerinle çakıştığından olmadı.
3 - Kodları açıklayacak fazla bir vaktim yok maalesef fırsat buldukça sorulara yanıt veriyorum.

Ekli dosyalar

tşk.

sorularıma cevap verebilecek iseniz beni takip etmenizi rica ederim. çünkü daha bi sürü şey yapıcam aynı kitap üzerinde yardımlarınız sayesinde.

2. sorumun dediğim şekilde olması mümkün değil anladığım kadarıyla. olsun buda iş görür.

sayın asi kıral bey

elinize sağlık ama bir sorun var. o hatayı metin kutusuna yazı yazar yazmaz giriş yasak uyarısını veriyor. bu biraz yoruyor. ben şöyle istemiştim.

yazıyı yazdıktan sonra entere veya taba bastığımda listemle eşleşmiyorsa uyarıyı versin. mümkün mü.

sayın asi kıral bey

elinize sağlık ama bir sorun var. o hatayı metin kutusuna yazı yazar yazmaz giriş yasak uyarısını veriyor. bu biraz yoruyor. ben şöyle istemiştim.

yazıyı yazdıktan sonra entere veya taba bastığımda listemle eşleşmiyorsa uyarıyı versin. mümkün mü.

Bu olmaz dilerseniz şöyle olabilir siz yazarsınız o siler :)

kimse yardım etmedi

asi kıral hocam forumla ilgileniyorsunuz izlenimlerim kadarıyla.

ekte yine aynı dosyam var fakan bu kez biraz daha birşeyler eklemek istiyorum
dosyada yazıyor neler sitediğim.

şu ana kadar kimse cevap vermedi. acaba çok karmaşık ve zor mu. yoksa olası mümkün değilmi.

yardımınızı rica ediyorum asi kral hocam.

Ekli dosyalar

asi kıral hocam bu ekteki takvim şablonunu da bir önceki attığım çalışma1 isimli dosyada birleştirmek istiyorum.

Ekli dosyalar

Konuları birbirine karıştırmayın lütfen konu başlığında yazan konunun dışında soru sormayınız aynı başlık altında.

asi kıral hocam tamam

userformda kritere göre listbox listeleme başlığı altında yeni konu açıyorum ve ekleri gönderiyorum.

yardımlarınızı bekliyorum

Geri