• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda hassas ayar

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Herkese Merhaba!!! Değerli Arkadaşlar userform üzerine eklediğimiz nesnelerin klavye kambinasyonu ile konumlandırılma(yerlerinin değiştirilmesi, sağa, sola,aşağı, yukarı vb. gibi hareket ettirilmesi) olanağı varmıdır acaba? SAYGILAR!!!

Selamlar,

Benim bildiğim kadarıyla tuşlarla konumlandırma işlemi yapamıyoruz. Eğer nesneleri hassas konumlandırma yapmak istiyorsanız aşağıdaki ayarlamayı yapın.

Kod editör penceresini açın.
TOOLS-OPTIONS menüsünü açın.
EDITOR sekmesindeki TEB WIDTH kutucuğundaki değeri azaltın ve tamam diyerek işlemi tamamlayın.

Bu aşamadan sonra form üzerinde mouse ile daha hassas konumlandırma yapabilirsiniz.

Sayın Korhan Ayhan !!! ilginiz için teşekkür ederim.çok faydalı oldu.vba menülerinin türkçe karşılıklarının olduğu bir kaynak; ben ve benim gibi acemiler için çok faydalı olacak.Aslında forumda aranılan özellikleri içeren dosyalar var gibi; konu başlıklarından öyle anlaşılıyor; ama çoğu silinmiş olduğu için mevcutlar ve siz değerli uzmanlarımız sayesinde bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. SAYGILAR!!!

Nesnelerin userform üzerindeki konumunu ayrıca her nesnenin kendi properties penceresindeki top ve left ayarları ile de belirleyebilirsiniz (bu işlemi bir çok nesneyi fare ile beraber seçtikten sonrada yapabilirsiniz). Ayrıca nesnelerin birbirine göre hizalarını ve mesafelerinide format menüsündeki ayarlardan yada bunların kısayolundan yapabilirsiniz.

Sayın Levent Bey !!! ilginiz için teşekkürler.çok faydalı oldu gerçekten.SAYGILAR!!!

Geri