• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Userformda Dosya seçip kısayolunu belirli bir hücreye yazdırmak?

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 Türkçe
Merhaba değerli üstadlarım;
Ek dosyada açıklama yaptım ama bir kayıt defterim var kayıt yaparken o kayıtla ilgili pdf xls doc ppt gibi dosya uzantıları var her kayıtta userform üzerinde dosya yükle butonu ile dosyayı seçtiğimde e sutunundaki ilgili kaydın karşısına o eklemiş olduğum dosyanın kısa yolunu eklemesi ve e-mail gönder dediğimde ise o kısayoldaki dosyayı maile eklemsi gerekli.

yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Levent Bey Öncelikle İlginiz için çok teşekkür ederim.

Dosya yolunu değiştirmek istediğimde veya dosya yolu bulunan bir kaydı değiştirmek istediğimde;

For sat = 2 To Cells(65536, "b").End(xlUp).Row
If Cells(sat, "a") Like ListBox1.Column(0) Then
Cells(sat, "b") = TextBox1
Cells(sat, "c") = TextBox2
Cells(sat, "d") = TextBox4
Cells(son, "e") = dosyayolu ============> Run time error "1004"
Application-defined or object-defined error hatasını veriyor.

mail göndere tıkladığımda ise

run time error "429"
activex component can't create object
hatası alıyorum bunu activex.ocx dosyası çözeceğini buldum o dosyayıda netten bulamadım.

birde e mail göndermeyi form üzerinden seçilen kayıttan göndermek daha mantıklı orada bir hata yaptığımı anladım çünki userfom açılınca excel gözükmeyecek. dolayısı ile userform üzerinden seçilen kaydın mailini göndermek gerekiyor.

Birde userformda hangi kaydı seçildi ise onun dosya yolunda güncel gözükmesi ve tıklanıncada o dosyayı açma durumu olabilir mi ?

biraz fazla bir şey istemiş oldum kusura bakmayın lütfen.

Düzeltilmiş dosyanız ektedir. Yalnız mail adresinide form üzerinden giriş yapacak şekilde düzenleyin. Bunu sizin yapacağınız düşünerek ilave etmedim.

Ekli dosyalar

rabbimin rahmeti bereki üzerinize olsun değerli hocalarım..

benimde buna benze bir sorunuma var.ekte dosyama var..bu dosyada aracların yakıt takibi ve depoda kalan yakıt taki yapılmaktadır..
dosatada işmakinaları ,binek aracalar,kamyonlar,ve diğer arçalar diye sayfalara ayırdım.
ama bunları manuel girmeek zorundayım. ve aylık harcanan mazun fiyatınıda eklemeke istiyrum bu mümkünmü...ekteki dosyamın son sayfasında urserform eklemak istedim ama beceremedim....incelerseniz çok sevinirim...

şimdien çook teşeküür ederim...

Ekli dosyalar

Email Göndermede;
runtime error ' 429 ' ActiveX component Can't create Object Hatası
Veriyor ve

Dim OutApp As Object
Dim OutMail As Object
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application") ==== Bu kısımda kalıyor 3 bilgisayarda denedim aynı hatayı verdi netten çözümünüde bulamadım
===================================================================

birde userfomda dosya yolu labeline tıkladığımda ilgili dosyayı açabilirmi bir önceki mesajda belirmiştim zannederim gözden kaçmış

labelde hangi dosya yolu var ise onu tıklama ile link gibi açabilirmiyim

Private Sub dosyayolu_Click()
ActiveWorkbook.FollowHyperlink Address:=??????????, NewWindow:=True
End Sub

şeklinde yapmaya çalıştım olmadı.
emekleriniz için çok teşekkür....

Aşağıdaki kodu label nesnesine yazarsanız, tıklanınca dosyayı açabilirsiniz. Diğer hatada sanıyorum bilgisayarınızda outlook yüklü değilse ortaya çıkıyor.

Kod:
Private Sub dosyayolu_Click()
If dosyayolu = "" Then Exit Sub
CreateObject("Shell.Application").Open "" & dosyayolu
End Sub

Uygulama güzel.Dosya yoluna tıkladığımızda ,dosya yok ise Bu dosya yok uyarısını nasıl verdirebiliriz.

Bu sorunuzun cevabı, ilk eklediğim dosyadaki mail gönderme kodlarının içinde mevcuttur. Aşağıda tekrar ekliyorum.

Kod:
If CreateObject("Scripting.FileSystemObject").FileExists(dosyayolu) = False Then
MsgBox "Dosya bulunamadı." & Chr(10) & Chr(10) & "Lütfen öncelikle dosyayı kaydediniz.", 48, "Uyarı !"
Exit Sub
End If

Yardım

Çok güzel bir çalışma olmuş ekteki dosyama uyarlamaya çalıştım fakat kodlar farklı olduğundan işi çözemedim. yardımcı olmanız dileğiyle...

Dosya yolunu en son satıra ekledim.

Ekli dosyalar

Çözemediğiniz neresidir? Açıklarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Örnekteki Çalışmadaki kodları çalışmama ekledim.
Fakat listeden seçilince o dosyaya mail atamıyorum hata veriyor kaydet ile dosya yolunu ilgili satıra kaydedemiyorum önceki formda hücre isimlerine kaydediyor benim forumda ise döngü ile kaydediyor

kısacası ne dosya yolunu kaydedip değiştirebildim nede mail göndermede dosyayı seçtirip mail gönderebildim.:?:

örnekteki kodları yerleştirdim ama kaydetme mantığı farklı olunca çözemedim olayı

Talebim formun altındaki dosya yükle ile email gönderin çalışması ve bunları kaydedip değiştirebilmem

Levent bey çooookkk teşekkür ederim.....

Geri