• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

UserForm'da Dinamik Grafik

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 32 Bit ve Excel 2020 32 Bit Türkçe ve İngilizce
Arkadaşlar merhaba ek'li dosyada Sayfa1'de bulunan grafiği userform'a taşımak istiyorum. Ancak grafik dinamik olmalı yani Sayfa1 'deki tablodaki değerler değiştikçe aynı anda UserForm'daki grafik'de değişsin. Bu mümkünmü ? bazı grafik çizme makrolarını inceledim Picture olarak dışarıya kaydedip onu userform'a alıyor onu istemiyorum, bütün işlemler dosya içinde olmalı, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Form nesnelerinin bindable özelliği yok. Hücre değişimine bağlı olarak tekrar dosya olarak çıkarılıp yüklenebilir. Dosya kullanmak istemiyorsanız Win32 API fonksiyonları kullanmak gerekir.

zeki bey merhaba, win32 API fonksiyonları konusunda fazla bilgim yok, örnek bir dosya veya link varmı gönderebilirmisiniz.

Merhaba, Ek'te dosyada bazı düzenlemeler yaptım Textbox ekledim , ve textbox'a sayfa hücre değerini aldırıyorum aynı zamanda textbox'ı değiştirdiğimde hücre değeri değişiyor. Ancak bir türlü grafiği userform'a aldıramadım lütfen bu konuda yardım istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba, ben diğer grafikleri inceledim userform'a grafiği güncelle butonu ile aldırabiliyorum şimdi. Benim tek istediğim userform açılışta grafiğin gözükmesi boş bir userform gelmesin bunu yapabilirseniz benim şim görülmüş olur teşekkürler.

Ekli dosyalar

Bu linkte benzer bir konu için baya bir örneklemeler verildi. İnceleyiniz.

Ek olarak;

Sizin paylaştığınız dosyada formu açtığınızda grafiğin açılışta yüklenmesi için form açma kodunuzu aşağıdaki gibi değiştiriniz.

C++:
Sub formac()
    UserForm1.Show
    UserForm1.CommandButton1_Click
End Sub

Formdaki buton isminde ki kırmızı bölümü Public olarak değiştiriniz.

Private Sub CommandButton1_Click()

Hocam naçizane fikrim olarak şuan yapılan çalışmalar benim pcde kasma yapıyor. Textbox change kısmında değilde Textbox keycode ile yapsak kasma sorunu ortadan kalkıyor. O şekilde de olmaz mı ?

KeyDown ile yapılan çalışma da ektedir. Bunu da değerlendirebilirsiniz isterseniz.

Ekli dosyalar

Çalışmalar çok güzel olmuş tebrikler ve teşekkürler

Geri